Van Geloven

MCCain Foods neemt meerderheidsbelang in Van Geloven

Tilburg, Nederland / Toronto, Canada / Londen, Engeland – 3 maart 2016 — Vandaag hebben McCain Foods Limited (“McCain”) en TowerBrook Capital Partners L.P. (“TowerBrook”) bekendgemaakt dat zij overeenstemming hebben bereikt over de verkoop van een meerderheidsbelang in Van Geloven aan McCain. Na de transactie zal TowerBrook aandeelhouder blijven van het bedrijf en de expansieplannen van Van Geloven blijven ondersteunen. Door de transactie krijgt Van Geloven toegang tot het uitgebreide netwerk van McCain in Europa. Bovendien versterkt de verkoop de ambities van beide bedrijven om marktleider in diepvriessnacks te worden in Europa.

Het in Tilburg gevestigde Van Geloven levert een uitgebreid assortiment diepvries gemaksproducten middels een uitgebreid scala aan merken, zoals het bekende merk Mora - het populairste snackmerk in de Benelux -, het ambachtelijke ragoutmerk “De Bourgondiër”, satéspecialist Hebro en de horeca specialiteiten merken Ad van Geloven, Van Lieshout en Welten. Daarnaast heeft Van Geloven tal van private label contracten met belangrijke klanten in retail en foodservice.

Van Geloven is leidend in de markt als het gaat om het bieden van hoogwaardige en nieuwe, innovatieve snackproducten gericht op verschillende consumentenbehoeften en bereidingsmethoden, aan klanten in zowel het retail- als de out-of-home kanalen. Mora is met 34% gegroeid sinds 2010 in retail Nederland, gedreven door succesvolle renovaties en innovaties in nieuwe mini hapjes en ovenproducten. In 2015 behaalde het bedrijf een omzet van € 197 miljoen.

McCain Foods is een familie bedrijf, een internationale leider in de diepvriesindustrie en de grootste fabrikant van diepvries aardappelproducten ter wereld. Het bedrijf heeft 41 productie faciliteiten op zes continenten en de producten van het bedrijf worden geserveerd in restaurants en verkocht in retail in meer dan 160 landen ter wereld.

Peter Doodeman, Chief Executive Officer van Van Geloven:
“We vinden het geweldig om te gaan samenwerken met McCain. De wereldwijde schaalgrootte van McCain en haar deskundigheid op het gebied van diepvriesproducten zal niet alleen onze positie in de Benelux versterken, maar ook onze internationale groei versnellen naar een Europees platform. Met de steun van McCain en TowerBrook zal onze business substantieel kunnen blijven groeien dankzij voortdurende productinnovatie en marktexpansie.”

Dirk van de Put, Chief Executive Officer van McCain Foods:
“Hoewel Van Geloven als een zelfstandig bedrijf zal functioneren binnen de McCain Group, vormt deze acquisitie echt een aanvulling op onze strategie voor groei binnen onze Europese markten. De toonaangevende merken en producten van Van Geloven bieden ons een fantastische kans onze overall marktpositie in de ‘appetizer’en snacks markt in Europa te versterken.”