We worden nog verwend in de maand september met zomerse temperaturen, maar voor je het weet slaat het weer om. De herfst staat voor de deur en de blaadjes vallen al weer bijna van de bomen. Jouw gasten hebben snel genoeg meer behoefte aan comfortfood en warme hapjes op het terras; de smaak van jouw gasten verandert met de wisseling van het seizoen. Het is dus hoog tijd om de borrelkaart onder de loep te nemen en de zomerse hapjes te vervangen door borrelhapjes met heerlijk warme en herfstachtige smaken.

Ook in de herfst wil je jouw gasten langer in jouw zaak behouden, verleng hun bezoek met een coronaproof borrelplank in combinatie met passende drankjes! We geven je een aantal tips voor de coronaproof herfst-borrelplank!

1. Verras je klant met bijzondere bierbitterballen

Een verrassing voor je klant, meer omzet voor je zaak! Een verrassend hapje is een kleinigheid met een groot effect. Al die positieve gevoelens zorgen ervoor dat klanten langer blijven zitten, meer consumeren en misschien zelfs meer fooi geven. Je ziet het resultaat terug in de omzet van je zaak.

Denk eens aan de Bourgondiër Leffe bitterbal, een bitterbal met een heerlijke smaak van smeuïg stoofvlees met het herkenbare aroma van Leffe Bruin. We hebben nu een speciale warme actie: 

Laat je gasten er lekker warm bij zitten dit najaar en bestel nu 3 dozen Bourgondische Leffe bitterbal en ontvang 5 gratis dekens voor op uw terras.

Profiteer snel mee!

Afbeelding
De Bourgondiër Leffe bitterballen

 

Lees meer over Kroketterij de Bourgondiër

2. Ga voor beleving

Van borrel naar beleving is maar een kleine stap. Zet simpelweg een gevarieerde borrel-/hapjesplank op je kaart en verras je gasten met een mooie presentatie.

De mogelijkheden zijn eindeloos! Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van Spaanse ham, Manchego kaas, olijven, zongedroogde tomaten, sneetjes rustiek brood, een selectie van warme borrelhapjes.

De beleving kan je ook in de herfst versterken door een beer-pairing te doen, bijvoorbeeld met een heerlijk herfst bock-biertje. Wil je alle verrassende bier & bites combinaties weten, kijk hier dan gauw verder:

Beers & Bites pairing


 3. Denk ook aan de vegetariër/ flexitariër

70% van de horecaondernemers ziet gasten steeds vaker kiezen gasten voor een vegetarisch gerecht(*). Hiervan heeft 36% tegenwoordig ook al meer vegetarische gerechten op de kaart staan dan voorheen. Een trend die de laatste jaren alleen maar is toegenomen en gaat toenemen. 55% (**) van de bevolking eet namelijk maar liefst minimaal 3 dagen per week geen vlees.

Lees alles over vegetarisch snacken

 

4. Hygiëne boven alles

Presenteer de borrelhapjes in aparte (wegwerp)schaaltjes of –bakjes, op een mooie, grote plank en voorzie elke gast aan de tafel van een prikkertje of klein wegwerpvorkje, dit alles om de hygiëne te waarborgen.