1. Blijf zichtbaar

Zorg dat je zichtbaar blijft, ook wanneer je zaak gesloten is. Je klanten zullen blij zijn om af en toe iets van je te horen. Post bijvoorbeeld waar je mee bezig bent, zoals renoveren van je zaak, herzien van je menukaart voor de toekomstige heropening of bedenk een actie waarbij klanten bij de heropening gebruik van kunnen maken.

2. Straal vertrouwen uit

Is je zaak open, dan heb je waarschijnlijk ook bepaalde veiligheidsmaatregelen getroffen, deel deze via jouw social media met je klanten. Maak bijvoorbeeld foto’s van hoe dit er in jouw zaak uitziet. Dit geeft jouw klanten het vertrouwen om naar jouw zaak te komen, wanneer ze besluiten om eten te gaan bestellen.

3. Toon betrokkenheid

Doe dit door in contact te blijven met je klanten, ook voor jouw klanten zijn het bizarre tijden. Je kan je klanten ook betrekken door een lekker recept te delen (een vereenvoudigde versie van 1 van je topgerechten). Je kan bijvoorbeeld ook een ‘poll’ op Facebook of in je instagram story doen, om te vragen wat hun favoriete snack. Maar je kan ook vragen welk product of gerecht men graag terug op de kaart wil zien, dit zorgt weer voor interactie met jouw volgers.

4. Benadruk je alternatieven

Bied je momenteel de mogelijkheid om online te bestellen of thuis te laten bezorgen? Vertel dit dan duidelijk aan je klanten en herhaal dit met enige regelmaat:

  • Pas eventueel tijdelijk de naam van je zaak aan door er “thuisbezorgd” aan toe te voegen.
  • Maak een ‘gepinde’ post met je eventueel aangepaste openingstijden en alternatieven. Dit is een post die je bovenaan je Facebookpagina kan vast kan zetten. Ga hiervoor naar de post op je tijdlijn, klik rechtsbovenaan op de ‘…’ en kies ‘pin to top of page’. (zo gaat de post niet verloren in je tijdlijn)
  • Op Instagram kan je hiervoor ‘hoogtepunten’ (/ ‘highlights’) gebruiken.
  • En vergeet het natuurlijk niet om op je website te plaatsen!

5. Gebruik duidelijke taal

Maak het doel van je post meteen duidelijk in de eerste zin en probeer dit te verwoorden in duidelijke (veelal korte) teksten. Geef daarnaast ook aan hoe klanten je het beste kunnen bereiken (via telefoon, e-mail, bestelplatform, …)

Bonus tip!

Openingstijden in Google: voor iedereen die jouw bedrijf zoekt in Google, is het belangrijk dat ook daar de aangepaste openingstijden verschijnen. Je kan jouw openingstijden wijzigen in Google Mijn Bedrijf.