20 artikelen gevonden

Food to go: bied lekkers voor buiten

Bij mooi weer gaan mensen massaal aan de wandel. Of ze stappen op de fiets. Picknicken in het park of neerstrijken op een bankje is een fijn alternatief voor een terrasje pakken onderweg. Zo speel je daar handig op in, met borrelboxen voor buiten en ander food to go dat interessant is voor onderweg.

De beste borrelbox

Borrelen blijft voorlopig een thuisactiviteit, al dan niet met vrienden of collega’s op een schermpje. Om het een beetje op te leuken, bestellen steeds meer mensen een borrelbox. Hoe zorg je ervoor dat jouw borrelboxen bij proostend Nederland op de keukentafel belanden?

De kansen van een dark kitchen

Dark kitchens, waar alleen gekookt wordt voor maaltijdbezorging, waren voor corona al in opkomst. Wat niemand had kunnen voorzien, is dat heel veel Nederlandse horecazaken het afgelopen jaar noodgedwongen (tijdelijk) veranderden in zo’n ‘virtueel restaurant’. Maar wat is een ghost kitchen of dark kitchen precies? Wat is de toekomst van dit verdienmodel? En voor wie is het interessant?

Waar moet je rekening mee houden bij het samenstellen van een afhaalmenu?

Online bestellen en afhalen zit dit jaar flink in de lift. Een afhaalmenu samenstellen is dus een bijzonder slimme zet. Maar simpelweg je volledige vaste menu aanbieden is niet altijd de beste optie. Dat komt vaak duurder uit en niet elk gerecht is geschikt om mee te nemen. We leggen je uit waar je op moet letten bij het aanbieden van afhalen en thuisbezorging als eetcafé, cafetaria of restaurant en hoe je het ideale menu samenstelt.

Hoe kom je hoog in de zoekresultaten bij een bezorgplatform?

Besluit je je bezorging- of afhaalservice via een groter platform (zoals Thuisbezorgd of Deliveroo) aan te bieden, dan bereik je ook vaak een groter publiek. Maar hoe krijg je jouw zaak onder de aandacht van die potentiële gasten? Door hoog in de zoekresultaten van die platformen te verschijnen! Hier zijn een aantal tips om jou daarbij te helpen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van jouw verpakking?

Ook in 2021 blijft bezorging en afhaal voor veel horecazaken een belangrijke bron van inkomsten. En met een perfecte verpakking als visitekaartje kun je daar wellicht nog nét iets meer uithalen. Waar moet je op letten bij het kiezen van dat “visitekaartje” van je bezorgservice?