22 artikelen gevonden

Zo verras je met verpakkingen

In jouw zaak ligt de focus natuurlijk op de foodproducten die je verkoopt en op de manier waarop je die serveert. Toch speelt ook de verpakking van snacks, burgers of andere gerechten een belangrijke rol in de beleving die je je gasten biedt. Linda van den Heuvel van Paardekooper Verpakkingen, geeft 4 tips om je verpakkingen naar een ‘next level’ te tillen. En daarmee te verrassen.

In 5 stappen maak je van je borrelbox een feestbox

Het voorjaar en de zomer staan bol van de feestdagen, vrije dagen en bijzondere evenementen. Mooie momenten om de borrelbox extra in het zonnetje te zetten en er een passend thema aan te verbinden. Met deze vijf stappen haak je met je borrelbox slim in op de actualiteiten én verleid je jouw gasten om zo’n feestbox te bestellen.

Food to go: bied lekkers voor buiten

Bij mooi weer gaan mensen massaal aan de wandel. Of ze stappen op de fiets. Picknicken in het park of neerstrijken op een bankje is een fijn alternatief voor een terrasje pakken onderweg. Zo speel je daar handig op in, met borrelboxen voor buiten en ander food to go dat interessant is voor onderweg.

De beste borrelbox

Borrelen blijft voorlopig een thuisactiviteit, al dan niet met vrienden of collega’s op een schermpje. Om het een beetje op te leuken, bestellen steeds meer mensen een borrelbox. Hoe zorg je ervoor dat jouw borrelboxen bij proostend Nederland op de keukentafel belanden?

De kansen van een dark kitchen

Dark kitchens, waar alleen gekookt wordt voor maaltijdbezorging, waren voor corona al in opkomst. Wat niemand had kunnen voorzien, is dat heel veel Nederlandse horecazaken het afgelopen jaar noodgedwongen (tijdelijk) veranderden in zo’n ‘virtueel restaurant’. Maar wat is een ghost kitchen of dark kitchen precies? Wat is de toekomst van dit verdienmodel? En voor wie is het interessant?

Waar moet je rekening mee houden bij het samenstellen van een afhaalmenu?

Online bestellen en afhalen zit dit jaar flink in de lift. Een afhaalmenu samenstellen is dus een bijzonder slimme zet. Maar simpelweg je volledige vaste menu aanbieden is niet altijd de beste optie. Dat komt vaak duurder uit en niet elk gerecht is geschikt om mee te nemen. We leggen je uit waar je op moet letten bij het aanbieden van afhalen en thuisbezorging als eetcafé, cafetaria of restaurant en hoe je het ideale menu samenstelt.