crob

Van Dobben - Ouderwets lekker. Sinds 1945.

Wie ooit een Van Dobben heeft geproefd weet het. Zo was en is dé croquet bedoeld. Want een Van Dobben Rundvlees croquet herken je meteen. Aan z’n vorm, die kort en dik van stuk is. Aan de rijke smaak van z’n zacht vloeiende ragout met de lekkerste ingrediënten, die verpakt zit onder z’n krokante korst. De authentieke Van Dobben smaakt ouderwets lekker en is dé favoriet van Nederland.

Vegetarische croquet en bitterbal
Van Dobben

Nieuw

Vegetarische croquet en bitterbal

Van Dobben al 75 jaar gewoon hét Icoon

28 juni 1945 is een historische dag: die dag opende slagersjongen Aat van Dobben namelijk de Eetsalon Van Dobben aan de Korte Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Van Dobben maakt al sinds die tijd dezelfde iconische producten van eerlijke slagerskwaliteit waarmee het merk met trots is uitgegroeid tot een waar begrip in heel Nederlands!

Oprichting Eetsalon Van Dobben

In 1945 werkt Eugenie Laaper in een broodjeszaak in Amsterdam, waar het vlees wordt geleverd door Aat van Dobben. Aat krijgt kort daarna de kans om een pandje te huren aan de Korte Regulierdwarsstraat om zijn ambitie te verwezenlijken en zijn eigen eetsalon te openen. Dat sprak Eugenie wel aan en de twee gaan al snel met elkaar in zee, zowel zakelijk als privé. Ze trouwen en op 28 juni 1945 gaat de Eetsalon Van Dobben officieel open.

Heel Nederland kan genieten van Van Dobben.

Inmiddels is Van Dobben in heel Nederland verkrijgbaar met een uitgebreid assortiment. Neem nou de Rundvleescroquet: stoer van vorm en alom geliefd vanwege de rijke, zacht vloeiende ragout gemaakt van echte roomboter met blokjes puur, mals rundvlees en de dunne, krokante korst. Naast de Rundvleescroquet zijn er meerdere varianten Van Dobben croquetten. Probeer ook eens de Kalfsvleescroquet, Satécroquet, Kaascroquet of Groentecroquet. Stuk voor stuk unieke croquetten met een geheel eigen smaak. Maar uiteraard met de kwaliteit van Van Dobben.

Tijdens de borrel mag Van Dobben ook niet ontbreken. Zo hebben we het Rondje Van Dobben met de iconische Rundvlees bitterballen. Maar ook de Kalfsvlees- en Vegetarische bitterballen zijn een mooie toevoeging op de borrelkaart.  We hebben diverse serveerschalen en promotiematerialen om dit compleet te maken.

100% Van Dobben, 0% Vlees


De iconische Van Dobben bitterbal en croquet zijn nu ook in vegetarische variant verkrijgbaar. De vertrouwde Van Dobben kwaliteit is hierbij als uitgangspunt genomen. Perfect voor de verantwoorde borrel of lunch!

Van Dobben weet hoe je dé Croquet eet

Een croquet. Twee helften. In de lengte doorgesneden. Op een wit bolletje. Mét roomboter. Een smeuïg verhaal. Van Dobben weet hoe je dé Croquet eet.

Smeren, snijden, smelten

Wie kent Van Dobben niet uit de eetsalon uit Amsterdam? Wie daar geweest is weet hoe je dé Croquet eet. Die wordt namelijk daar op een hele bijzondere manier gepresenteerd. 

Afbeelding
smeren

Smeren

Smeer je brood in met roomboter. Lekker royaal, dat komt de smaak alleen maar ten goede.

Afbeelding
snijden

Snijden

Snijd de Croquet in de lengte door. Zo krijg je twee gelijke helften voor op je brood.

 

Afbeelding
smelten

Smelten

Leg beide helften met de ragout naar beneden en laat de roomboter smelten. Smakelijk!

 

Bekijk hier het ritueel van andere ondernemers!

Bij de no-nonsense zaak De Nieuwe RAI in Amsterdam draait het om kwaliteit en gezelligheid. De Van Dobben croquetten worden er geserveerd zoals de eigenaresse ze het lekkerst vindt: op een wit bolletje met échte roomboter en een flinke dot mosterd.
Bij dagzaak The Square in Haarlem houden ze wel van gerechten met een twist. Zo hebben ze in plaats van de rundcroquet gekozen voor de kalfscroquetten van Van Dobben. Die dan trouwens wel weer lekker rechttoe rechtaan worden geserveerd. “Dan komen ze het best tot hun recht.”

Serveersuggesties voor meer marge!