Van Geloven

Reactie Mora op uitzending van TROS Radar 3 april 2017

Dierenwelzijn is een belangrijk element binnen het duurzaamheidsbeleid van Van Geloven/Mora en we werken daarvoor onder andere samen met Dierenwelzijn Organisaties en wetenschappelijke instanties. We streven er naar dat wij vlees inkopen van dieren die een leven hebben gehad onder goede en gecontroleerde omstandigheden. Binnen dit beleid zijn wij actief bezig om die omstandigheden verbeterd te krijgen.

Sinds ongeveer 5 jaar zijn wij gestart met het verminderen van het gebruik van paardenvlees. Dit heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat geen enkel product onder ons merk Mora nog paardenvlees bevat.

Verder zijn wij actief bezig om paardenvlees uit Europa te verkrijgen en niet langer uitsluitend uit Zuid Amerika. Echter: wij kunnen nog niet alles uit Europa krijgen (er is niet voldoende voor ons beschikbaar) ondanks dat wij bereid zijn voor Europees vlees een hogere prijs te betalen.

We hebben bij een beperkt aantal slachterijen overigens wel verbeteringen in dierenwelzijn en het slachterijmanagement geconstateerd in Zuid Amerika, welke op sommige vlakken op Europa lijken voor te lopen. Bij die bedrijven in Zuid Amerika waar wij ons paardenvlees kopen, gaan wij zelf langs om de omstandigheden te controleren en om verbeteringen te laten aanbrengen. Wij ervaren hierbij positieve medewerking van deze slachterijen en zullen hiermee onverminderd doorgaan.

Van Geloven

Dierenwelzijn is een belangrijk element binnen het duurzaamheidsbeleid van Van Geloven/Mora en we werken daarvoor onder andere samen met Dierenwelzijn Organisaties en wetenschappelijke instanties. We streven er naar dat wij vlees inkopen van dieren die een leven hebben gehad onder goede en gecontroleerde omstandigheden.

Producten

Speciaal voor liefhebbers van kalfsvlees introduceert Kroketterij De Bourgondiër een kalfsvleeskroket en kalfsbitterbal. Met een heerlijke smeuïge ragout met rosé draadjeskalfsvlees, champignons, peterselie, witte wijn en room voor een volle smaak.

Van Geloven

Graag willen wij u informeren dat Van Geloven Swinkels Snackery & Backery heeft overgenomen.

Van Geloven

Tilburg, 6 oktober 2016 - Snackfabrikant Van Geloven, onder andere bekend van Mora, is voornemens een deel van het merkenportfolio van Royaan BV over te nemen. Hiermee gaan een deel van de foodservice activiteiten en een deel van de retail activiteiten over naar Van Geloven.