Verleid je gasten met heerlijke loaded snacks

Vegetarisch Snacken Ondernemen Premiumization Fastservice Horeca
Je kan er niet omheen, loaded fries en ‘over the top’ burgers zijn niet meer weg te denken van de meeste menukaarten. Maar op het gebied van ‘loaded snacks’ is nog een wereld te winnen. Ga creatief aan de slag met je favoriete frituursnacks en maak van die frikandel, kroket of kipkorn het nieuwe uithangbord van je zaak. Want wie ‘loaded snacks’ op de kaart zet, kan (nieuwe) gasten verleiden, verrassen én meer marge pakken.
Verleid je gasten met heerlijke loaded snacks

Loaded fries kent iedereen. De trend heeft de laatste jaren het klassieke ‘patatje met’ naar een nieuw niveau getild, vaak met veel creativiteit en unieke smaken. Van rendang met sesam en bosui tot een gebakken ei, het lijkt wel of alles kan dienen als topping. Maar loaded frietgerechten eet je niet de hele dag door. Vaak hebben je gasten zin in een snelle hap of iets kleins voor tijdens het borrelen. Met loaded snacks maak je een verleidelijk kunstwerk van elke snack. Mét of zonder friet.

Afbeelding
2

 

Wat zijn loaded snacks? 

Een loaded snack is, net zoals bij loaded fries, een snack met iets extra. Denk aan uitgebreide toppings, originele sauzen of geserveerd op een bijzonder broodje. Je maakt van je favoriete frituursnack een mini-gerechtje met verrassende en heerlijke smaken en gaat dus een stap verder dan de ‘standaard’ bereiden. 

Enkele voorbeelden die gegarandeerd in de smaak vallen? Wat dacht je van:

 • Een ‘Oosterse’ frikandel, met saté, atjar, bosui en pinda’s. 
 • Een Mora Kipkorn® met mango, avocado, rucola en sriracha mayonaise, al dan niet geserveerd op een heerlijke ciabatta. 
 • Een loaded fries met o.a. Borrelmaatjes®, slamelange, samurai saus en Garlic Sweet Onion burger saus.

Loaded snacks kan je zo serveren, op een borrelplank of om te delen. Of je kan ze combineren met friet of nachos. Je hebt het al door, voor één keer is het niet “less is more”. Met loaded gerechten kan je al je creativiteit loslaten en geldt het motto: “more is more”!

Afbeelding
frikandog

 

Meer marge met loaded snacks 

Waarom zou je loaded snacks op je menukaart zetten? Heel eenvoudig: meer marge. Het kunnen hele fijne margemakers zijn en ze kunnen je bonwaarde een flinke boost geven. Zeker als je ze serveert op een broodje, op friet of in een salade. 

Afbeelding
kroket

De reden daarvoor hoef je niet ver te zoeken. Voor loaded snacks of loaded gerechten kun je een hogere prijs vragen dan voor de standaard variant: je gasten krijgen meer ‘bite’ voor hun geld. En het oog krijgt natuurlijk ook wat. 

Zorg er wel voor dat de toppings of de andere ingrediënten die je toevoegt aan je snack weinig kans op ‘verspilling’ hebben. Gebruik ingrediënten die je in andere gerechten gebruikt, die niet snel bederven of die je slim kan inkopen. Maak ook de extra handelingen niet te ingewikkeld en je marge is verzekerd!

Verleid je gasten

Wat loaded snacks zo interessant maakt, is dat je met wat extra ingrediënten en handelingen je gasten een verrassend en mooi gerecht voorschotelt & een hogere bonwaarde hebt. Loaded snacks zijn dan ook een slimme marketingtool, die je kunt inzetten op social media. Hoe mooier en verrassender de snack, hoe groter de kans dat je gasten er een foto van maken en het zullen delen met hun vrienden en volgers. Zo trek je weer nieuwe gasten naar je zaak of je website. Maak je gerechten Instagrammable met felle kleuren en zorg voor contrast. Groene toppings en een felroze, huisgemaakte saus doen het bijvoorbeeld perfect op een donkere snack.

Tip: In dit artikel delen we enkele concrete tips & tricks voor de beste social media foodfoto's.

Uiteraard kan je ook zelf met loaded snacks uitpakken op je sociale media, website of POS materiaal. Het zijn echte eyecatchers waardoor jouw zaak opvalt!

Trendy toppings & recepten 

Hoewel loaded snacks nog lang niet zo populair zijn als de loaded fries, kun je de toppings en toepassingen vaak wel een beetje afkijken van die ‘patat plus’-varianten, kijk eens rond op Instagram, TikTok of Pinterest waar iedereen maar al te graag uitpakt met opvallende creaties. Hieronder delen we enkele loaded snacks ideeën, trends en recepten die getest én goedgekeurd zijn door onze experts:

Ga voor luxueuze toppings en smaken

De toppings van loaded gerechten worden steeds opvallender en luxueuzer. Durf dus zeker te experimenteren met nieuwe ingrediënten, ga op zoek naar verfijnde ingrediënten en een luxueuze uitstraling. Zo verleid je de echte fijnproevers om bij jou over de vloer te komen. 

Een aantal recepten om je op weg te helpen:

 • Vega Ciabatta Del Mundo: dit broodje is een samenstelling van producten van over de hele wereld! De ciabatta uit Italië, de vijgen uit Griekenland, de cheddar uit Engeland en de ui uit Nederland. De Mora Vegetarische Draadjesvleesch kroket maakt het recept af!
 • Luxe Kroketsalon: een variant - mét De Bourgondiër kroket en truffelmayonaise - op de populaire kapsalon. Ga jij voor de variant met friet of het broodje?

Met klassiekers scoor je altijd

Weet je niet goed waar je moet beginnen? Dan kan je altijd vertrouwen op de échte klassiekers. Je weet dat deze gerechten door iedereen gesmaakt worden. 

Deze klassieke recepten laten je nooit in de steek:

 • Loaded Nachos: dit recept mag niet ontbreken op jouw menukaart. De loaded nacho's klassiek met de Nacho Cheese Bites zijn perfect voor bij de borrel of op het terras.
 • Loaded KipKorn® Sweet and Sour: een loaded variant op het klassieke gerecht: kip in zoetzure saus. Deze Loaded Kipkorn® Sweet and Sour is een ware smaaksensatie! 
 • (Vega) croquet-frietje met mosterd en zuurkool: Deze loaded fries met smakelijke topping van zuurkool, gefrituurde uitjes en bosui, afgetopt met mosterdmayonaise zorgt voor een ware smaakexplosie.

Laat je inspireren door de seizoenen

Met je menukaart speel je vaak in op de seizoenen. In de zomer doen exotische, frissere smaken en gerechten het vaak beter. In de herfst en winter mag het vaak iets kruidiger, voller en warmer zijn. Gebruik die kennis om ook je loaded snacks samen te stellen.

Gebruik bijvoorbeeld deze zomerse recepten:

 • Italiaans broodje met de Van Lieshout Bikfrik: Met dit Italiaanse broodje zet je de zomer op je menukaart. Een heerlijk broodje Van Lieshout Bikfrik met rucola, zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten en pesto mayonaise. 
 • Nacho Cheese Bites Sharing Plate: gebruik nu de overheerlijke Nacho Cheese Bites van Mora, voor een groot sharing plate. Zo maak je de borrel helemaal compleet!
 • Loaded Kipkorn - Mexican Style: met deze Loaded Kipkorn Mexican Style zet je een heerlijk kleurrijk en zonnig recept op jouw menukaart. Met uiteenlopende ingrediënten: zoete aardappel friet, guacamole en de Mora Kipkorn®️.
Afbeelding
kipkorn

 

Verras met vegetarisch

Steeds meer mensen eten minder vlees. Zorg er dus voor dat er op jouw menukaart voldoende vega alternatieven staan. Ook van je vegetarische snacks kan je heel gemakkelijk loaded vega snacks maken. 

 • (Vega) croquet on a stick: met de croquet op een stokje presenteer je de croquet net even anders. Met smaakvolle toppings van Parmezaanse kaas, bieslook en rucola.
 • Loaded Nacho Cheese bites: heerlijke Nacho Cheese bites met een luxe uitstraling. En om het helemaal af te maken, een spicy garlic-sriracha saus!

Hier vind je nog meer bijzondere en makkelijk te bereiden recepten. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, proef, probeer en pas aan, zodat je straks je eigen loaded snacks hebt. Waar je gasten voor terugkomen.

Zoek je naar de lekkerste snacks om mee aan de slag te gaan? In ons assortiment vind je de lekkerste frituursnacks voor al je loaded snacks ideeën. 

Ontdek ons assortiment