Alles wat je moet weten over vegetarische snacks voor horeca & cafetaria.

Steeds meer mensen eten minder vlees. Eén op drie Nederlanders geeft zelfs aan regelmatig geen vlees te eten. Maar dat wil niet zeggen dat al die mensen ook minder snacken. Of je nu vleeseter, flexitariër of vegetariër bent, bij Van Geloven zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een smakelijke snack.

Op deze pagina verzamelen we alle informatie en inspiratie die jij als cafetaria- of horecaondernemer nodig hebt om het verschil te maken met vegetarische alternatieven.

Er zit toekomst in vega, en die toekomst begint vandaag!

Ontdek alle vegetarische snacks

Klik hier →

Aan de slag met vegetarische recepten

Klik hier →

Lees onze concrete tips & tricks

Klik hier →

De populairste vegetarische snacks van Nederland

Als marktleider in Nederland weten wij als geen ander wat er nodig is om een heerlijke snack te ontwikkelen. Mét - en nu ook zonder - vlees. We focussen daarbij op vleesvrije alternatieven van bestaande vleessnacks, zoals de Van Dobben Vegetarische Croquetten en Bitterballen. Maar ook heerlijke nieuwe snacks zoals de Nacho Cheese bites van Mora.

Ben jij benieuwd naar de populairste vegetarische snacks voor cafetaria? 

Bekijk het overzicht hier →

Afbeelding
Kipkorn - ontdek de populairste snacks voor jouw cafetaria

Starten met vega? Dat doe je zo!

Wil jij ook in jouw zaak een volwaardig vegetarisch menu aanbieden? Dan komt daar best wel wat bij kijken. Om je alvast op weg te helpen, verzamelden wel voor zowel horecazaken als voor cafetaria’s 5 concrete stappen die je op je eigen tempo kan zetten.

Als horecaondernemer kan je er niet langer omheen. Vegetarisch eten wordt steeds populairder. 1 op de 3 mensen geeft in een recent onderzoek aan dat ze regelmatig geen vlees meer eten. Tijd voor een nieuw artikel, met een enkele concrete tips om te starten met vega snacks in jouw horecazaak.
Vegetarisch eten zit in de lift: in een recent onderzoek gaf 1 op 3 mensen aan dat ze regelmatig geen vlees eten. In dit artikel delen we enkele concrete tips om met vega snacks te starten in jouw cafetaria.
Afbeelding
menu

Stel een slim, vegetarisch menu samen

Je menukaart is één van de belangrijkste troeven van jouw zaak. Als je het slim aanpakt kan je jouw gasten er mee overtuigen om eens iets nieuws uit te proberen. Je kan hun keuze lichtjes in een richting sturen. De richting die voor jouw zaak het meest interessant is.

Wil je alle tips & tricks weten om tot een succesvolle vegetarische menukaart te komen?

Lees het artikel 

Deze ondernemers gingen je voor… mét succes!

Elke zaak is anders. En we hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat het runnen van een cafetaria of horecazaak een vak apart is! Daarom delen we graag de succesverhalen van andere ondernemers. Zo kan je leren uit hun proces en inspiratie opdoen om je eigen succesverhaal te schrijven.

Vier jaar geleden nam Henry Brouwer cafetaria Drents Kwartiertje in Nieuw-Roden over. De zaak liep al goed, maar zit helemaal in de lift sinds Henry frietspecials op de menukaart zette, waaronder één met Nacho Cheese Bites. “Weinig extra moeite, maar het effect is groot."
Midden in een lockdown een snackbar openen? Dat doe je alleen als je weet dat je iets unieks te bieden hebt. Met verse friet, huisgemaakte sauzen en een breed assortiment snacks van topkwaliteit vulden de eigenaren van Frietje Looijmans een gat in de markt. Een uitgekiend vegetarisch aanbod hoort daarbij.
Abgar Malas opende dit voorjaar zijn cocktailbar The Old Fashioned in Rijssen, waar hij gasten wil verrassen met bijzondere cocktails en bites. Nacho Cheese bites passen perfect in zijn concept: ze matchen met talloze drankjes en kunnen op de gekste manieren geserveerd worden. “Ik kan er niet genoeg van inkopen.”

Vegetarische gerechten om mee te scoren!

Zoek je nog naar dat ene gerecht om je menukaart helemaal af te maken? Of kan je een nieuwe portie inspiratie gebruiken? Op de website vind je meer dan 30 vegetarische recepten met onze snacks. Van smakelijke vegaburgers tot bourgondische borrelplanken en unieke recepten met vertrouwde snacks.

Zijn jouw gasten ook gek op nacho's? Dan mag dit recept niet ontbreken op jouw menukaart. De loaded nacho's klassiek met de Nacho Cheese Bites, perfect voor bij de borrel of op het terras.
Goed gevulde en kleurrijke bowls zijn op dit moment razend populair. Wat dacht je van deze overheerlijke vegetarische Bitterballen Bowl met een frisse couscoussalade, gegrilde aubergine, avocado en hummus. Perfect voor op jouw lunchkaart of heerlijk als dinner.

Een unieke samenwerking met De Vegetarische Slager 

Het is onze ambitie om de lekkerste vega snacks op de markt te brengen. Snacks waar jouw gasten spontaan van beginnen watertanden. Eén van de manieren om dat te realiseren, is een unieke samenwerking tussen Mora en de Vegetarische Slager. Samen ontwikkelden we heerlijke snacks die niet van vleessnacks te onderscheiden zijn. Meer weten?

Lees het artikel →

Dit zijn onze nieuwste vegetarische producten