Alles wat je moet weten over vegetarische snacks voor horeca & cafetaria.

Steeds meer mensen eten minder vlees. Eén op drie Nederlanders geeft zelfs aan regelmatig geen vlees te eten. Maar dat wil niet zeggen dat al die mensen ook minder snacken. Of je nu vleeseter, flexitariër of vegetariër bent, bij Van Geloven zorgen we ervoor dat iedereen kan genieten van een smakelijke snack.

Op deze pagina verzamelen we alle informatie en inspiratie die jij als cafetaria- of horecaondernemer nodig hebt om het verschil te maken met vegetarische alternatieven.

Er zit toekomst in vega, en die toekomst begint vandaag!

Ontdek alle vegetarische snacks

Klik hier →

Aan de slag met vegetarische recepten

Klik hier →

Lees onze concrete tips & tricks

Klik hier →

De populairste vegetarische snacks van Nederland

Als marktleider in Nederland weten wij als geen ander wat er nodig is om een heerlijke snack te ontwikkelen. Mét - en nu ook zonder - vlees. We focussen daarbij op vleesvrije alternatieven van bestaande vleessnacks, zoals de Van Dobben Vegetarische Croquetten en Bitterballen. Maar ook heerlijke nieuwe snacks zoals de Nacho Cheese bites van Mora.

Ondertussen zijn er al meer dan 30 vega snacks opgenomen in ons assortiment en die doen het uitstekend! Ben jij benieuwd naar de populairste vegetarische snacks voor cafetaria? 

Bekijk het overzicht hier →

Starten met vega? Dat doe je zo!

Wil jij ook in jouw zaak een volwaardig vegetarisch menu aanbieden? Dan komt daar best wel wat bij kijken. Om je alvast op weg te helpen, verzamelden wel voor zowel horecazaken als voor cafetaria’s 5 concrete stappen die je op je eigen tempo kan zetten.

Als horecaondernemer kan je er niet langer omheen. Vegetarisch eten wordt steeds populairder. 1 op de 3 mensen geeft in een recent onderzoek aan dat ze regelmatig geen vlees meer eten. Tijd voor een nieuw artikel, met een enkele concrete tips om te starten met vega snacks in jouw horecazaak.
Vegetarisch eten zit in de lift: in een recent onderzoek gaf 1 op 3 mensen aan dat ze regelmatig geen vlees eten. In dit artikel delen we enkele concrete tips om met vega snacks te starten in jouw cafetaria.
Afbeelding
menu

Stel een slim, vegetarisch menu samen

Je menukaart is één van de belangrijkste troeven van jouw zaak. Als je het slim aanpakt kan je jouw gasten er mee overtuigen om eens iets nieuws uit te proberen. Je kan hun keuze lichtjes in een richting sturen. De richting die voor jouw zaak het meest interessant is.

Wil je alle tips & tricks weten om tot een succesvolle vegetarische menukaart te komen?

Lees het artikel 

Deze ondernemers gingen je voor… mét succes!

Elke zaak is anders. En we hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat het runnen van een cafetaria of horecazaak een vak apart is! Daarom delen we graag de succesverhalen van andere ondernemers. Zo kan je leren uit hun proces en inspiratie opdoen om je eigen succesverhaal te schrijven.

Abgar Malas opende dit voorjaar zijn cocktailbar The Old Fashioned in Rijssen, waar hij gasten wil verrassen met bijzondere cocktails en bites. Nacho Cheese bites passen perfect in zijn concept: ze matchen met talloze drankjes en kunnen op de gekste manieren geserveerd worden. “Ik kan er niet genoeg van inkopen.”
Midden in een lockdown een snackbar openen? Dat doe je alleen als je weet dat je iets unieks te bieden hebt. Met verse friet, huisgemaakte sauzen en een breed assortiment snacks van topkwaliteit vulden de eigenaren van Frietje Looijmans een gat in de markt. Een uitgekiend vegetarisch aanbod hoort daarbij.
Vier jaar geleden nam Henry Brouwer cafetaria Drents Kwartiertje in Nieuw-Roden over. De zaak liep al goed, maar zit helemaal in de lift sinds Henry frietspecials op de menukaart zette, waaronder één met Nacho Cheese Bites. “Weinig extra moeite, maar het effect is groot."

Vegetarische gerechten om mee te scoren!

Zoek je nog naar dat ene gerecht om je menukaart helemaal af te maken? Of kan je een nieuwe portie inspiratie gebruiken? Op de website vind je meer dan 30 vegetarische recepten met onze snacks. Van smakelijke vegaburgers tot bourgondische borrelplanken en unieke recepten met vertrouwde snacks.

Haal Italië in huis met deze vegetarische Crispy Chick’n burger! Een heerlijke combinatie van rucola, trostomaatjes, pijnboompitten en truffelmayonaise op een smakelijke ciabatta. Geserveerd met een portie friet is het een regelrechte topper voor op je menukaart!
Goed gevulde en kleurrijke bowls zijn op dit moment razend populair. Wat dacht je van deze overheerlijke vegetarische Bitterballen Bowl met een frisse couscoussalade, gegrilde aubergine, avocado en hummus. Perfect voor op jouw lunchkaart of heerlijk als dinner.

Een unieke samenwerking met De Vegetarische Slager 

Het is onze ambitie om de lekkerste vega snacks op de markt te brengen. Snacks waar jouw gasten spontaan van beginnen watertanden. Eén van de manieren om dat te realiseren, is een unieke samenwerking tussen Mora en de Vegetarische Slager. Samen ontwikkelden we heerlijke snacks die niet van vleessnacks te onderscheiden zijn. Meer weten?

Lees het artikel →

Doe de Vega Scan en word een echte Vega King

Dat vega snacken de toekomst is, is intussen wel duidelijk. Maar hoe ver sta jij al met jouw cafetaria? Om die vraag te beantwoorden, ontwikkelden we bij Van Geloven de Vega Scan. Een handig hulpmiddel waarmee je snel kan zien waar je kansen laat liggen. Klik hier om jouw score te ontdekken en wie weet kroon jij jezelf wel tot een échte Vega King. 

Doe de Vega Scan 

Afbeelding
avocado

Deze ondernemingen zijn Vega King 2022!

Ben jij de volgende?

Om te weten of hij goed bezig was met het aandeel vegetarische snacks, deed Marc Greijn, eigenaar van cafetaria Restaria in Maasbree, mee met de Vega Scan. Het leverde hem een Vega King Trofee op. ‘Die gaat op de counter straks.’
Maar liefst een derde van het assortiment snacks bij cafetaria PlazaGennep bestaat uit vegetarisch. Niet zo gek dus dat de zaak onlangs de Vega King 2022 trofee won. ‘Het is een bevestiging dat we goed bezig zijn.’

Dit zijn onze nieuwste vegetarische producten