De lekkerste vegetarische snacks voor cafetaria’s & horeca in de spotlights

Vegetarisch Snacken Fastservice Horeca
Het aantal vegetarische frituursnacks op de markt stijgt snel. Als cafetaria- of horecaondernemer vraag je je misschien af met welke snacks je gegarandeerd scoort? Of hoe je jouw zaak kan onderscheiden van de concurrentie? In dit artikel krijg je een overzicht van vegetarische snacks die je gewoon moet proberen.
Scoor in je cafetaria met de lekkerste vegetarische snacks

Je eerste stappen met vegetarische frituursnacks

Vega frituursnacks, voor sommige cafetaria's is het nog onbekend - en onontgonnen - terrein. Tegelijkertijd, zijn er steeds meer vegetariërs en flexitariërs. Het is dus belangrijk dat je als ondernemer je inleest, je goed informeert en bewust keuzes maakt om al dan niet een vegetarisch aanbod uit te werken.

Om je daarbij te helpen, bundelden we onze populairste artikels, tips & tricks over vegetarische snacks op een handige overzichtspagina. Daar kan je ook eenvoudige recepten en producten vinden om mee aan de slag te gaan.

Verder in dit artikel ontdek je alvast de belangrijkste categorieën waarmee jij het verschil kan maken.

Vegetarische kroketten

Belangrijkste snacks

Kroketten mogen gewoonweg niet ontbreken op de menukaart van je cafetaria. De kroket is dan ook één van de favorieten van je gasten én van alle slimme ondernemers door de veelzijdigheid:

  • Je serveert ze tijdens de lunch
  • Als avondeten
  • Of tussendoor als snack (op het terras)

In ons assortiment vind je verschillende vleesloze kroketten zoals de klassieke kaas- en groentekroketten, maar er zijn ook een aantal vegetarische alternatieven voor vleeskroketten. Benieuwd naar de krokante kaskrakers die 100% vega zijn?

Lekkerste recepten

 Wil je met één van deze vegetarische kroketten aan de slag? Dan zijn deze recepten zeker iets voor jou:

Vegetarische frikandel

Een unieke samenwerking met De Vegetarische Slager

De frikandel is nog steeds de onbetwiste nummer #1 in de Nederlandse cafetaria’s. Heerlijk, vertrouwd en toch zo veelzijdig, dat is de frikandel. Voor deze klassieker moest er een volwaardig vegetarisch alternatief komen en dat lukte in samenwerking met De Vegetarische Slager. Na een uitgebreid proces ontstond de Vegetarische Frikandel.

Tip: Lees alles over de samenwerking tussen Mora en De Vegetarische Slager

Afbeelding
Vegetarische frikandel van Mora

Lekkerste recepten

Met een frikandel kan je alle kanten uit. De Frikandel Speciaal is alom gekend, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Laat je inspireren door één van deze recepten en scoor met een frikandel op z’n:

Of ga voor een uniek gerecht zoals de Frikandog.

Vegetarische bitterballen

Het perfecte maatje bij een drankje: de bitterbal. Te serveren in combinatie met andere bittergarnituur of op zichzelf. De keuze is aan jou. Dankzij de Vegetarische Draadjesvleesch Bitterballen van Mora serveer je nu ook - zonder extra investering of inspanning - een vegetarisch alternatief. Deze vega bitterballen zijn ontwikkeld in samenwerking met De Vegetarische Slager. Een bitterbal van hoge kwaliteit.

Ook de Vegetarische bitterballen van Van Dobben vallen in de smaak. Deze klassieke bitterbal voor bij de borrel heeft een lekker krokante korst, maar zonder vlees.

Serveer deze vegetarische snack op een klassieke borrelplank of in een hippe bowl.

Bekijk onze themapagina over vegetarische snacks voor horeca en cafetaria.

Nacho Cheese bites

Een unieke, vegetarische snack met een eigen karakter en smaakprofiel. De Nacho Cheese bites van Mora vallen op door een lekkere kaasvulling en krokante korst, geïnspireerd op de welbekende Mexicaanse nacho’s. Deze licht pittige mini snacks zijn niet enkel super lekker en krokant, maar ook nog eens 100% vegetarisch: proef ze, en je weet meteen waarom iedereen fan is.

Lekkerste recepten

Verras je gasten met een:

Afbeelding
Vegetarische hapjes op een borrelplank

Nog meer vegetarische klassiekers

Vegetarisme is niet nieuw, sommige snacks gaan al lang mee. Misschien heb je al een uitgebreid vegetarisch aanbod, zonder er bij stil te staan? Je krijgt de klassiekers hier nog eens op een rij:

Bekijk ons assortiment van vegetarische snacks