Nacho Cheese Bites als populaire friet special

Vegetarisch Snacken Horeca
Vier jaar geleden nam Henry Brouwer cafetaria Drents Kwartiertje in Nieuw-Roden over. De zaak liep al goed, maar zit helemaal in de lift sinds Henry frietspecials op de menukaart zette, waaronder één met Nacho Cheese Bites. “Weinig extra moeite, maar het effect is groot."
Nacho Cheese Bites als populaire friet special

Wat voor zaak is Het Drents Kwartiertje?

“Een echte buurtcafetaria. We hebben bijna geen zitplaatsen en halen onze omzet voor 95% uit afhaalbestellingen. Sinds het begin van de coronacrisis kunnen mensen ook online bestellen en dan hier afhalen. Daardoor is de gemiddelde besteding met zeker dertig procent toegenomen: online nemen mensen toch net iets meer tijd om de menukaart goed te bekijken en als je er een smeuïge beschrijving en een mooie foto van een special bij zet, bestellen en besteden ze al snel meer.”

Wat staat er bij Het Drents Kwartiertje voor bijzonders op de menukaart?


“De frietspecials doen het heel goed. Vroeger verkocht je een patatje met een kroket, maar toen ik de zaak overnam heb ik zes, zeven frietspecials op de kaart gezet. Die gaan hard. De Nacho Friet Special doet het heel goed.”

Wat is dat voor special?


“Een ruime portie friet in een mooi bakje met vetvrij krantenpapier, met daar overheen gesmolten cheddar-kaas, pikante mayo, rode ui en paprika en vijf Nacho Cheese bites als topping. Heel simpel, maar het ziet er goed uit en mensen zijn er benieuwd naar. En ze komen ervoor terug.”

Hoe breng je de Nacho Friet Special bij gasten onder de aandacht?


“Op de online menukaart hebben we er dus een mooie foto bij staan en een lekkere beschrijving en maken ook veel gebruik van social media: daar kun je zoveel mensen mee bereiken. Soms plaatsen we een foto van een special op de lokale Facebookpagina en dan merken we het meteen aan de verkoop. Ik maak zelf de foto’s van onze specials, maar je kunt op de website van Van Geloven ook mooi beeld van recepten met Nacho Cheese bites vinden in de databank. Dat mag je gratis gebruiken.”

Naar de beeldbank

Bestellen mensen de Nacho Cheese bites ook gewoon als snack?


“Ik heb ze nog niet als losse snack op de menukaart staan, omdat het simpelweg te druk is, maar ik ga zeker binnenkort testen of ze als losse snack ook lopen en wil ze dan in een schuitje presenteren. Ik verwacht dat dat wel zal werken, omdat ik merk dat er steeds meer vraag is naar de vegetarische snacks die ik verkoop en omdat nacho’s sowieso heel populair zijn als borrelhap. Je ziet ze op elke kaart en ook voor jongeren is het een gangbare snack.”

 

Ben jij nieuwsgierig naar de Nacho Cheese bites en wil je ze graag proeven? Vraag dan een gratis proefdoos aan.
Of ben je op zoek naar verrassende recepten? Ontdek hier onze recepten.