Transparantie

 

Transparant zijn betekent voor ons de deur openzetten

Transparantie is een belangrijk thema binnen het MVO-beleid van Van Geloven. Voor ons betekent transparant zijn, de deuren letterlijk openzetten. Daarbij waarderen we dialoog, omdat we graag begrijpen hoe onze klanten en andere stakeholders tegen onze merken en MVO gerelateerde onderwerpen aankijken.

Door sociale media en het gebruik van smartphones verwacht iedereen op elk moment van de dag alle denkbare informatie tot zich te kunnen nemen en worden thema’s online bediscussieerd. Bovendien vragen klanten en stakeholders eerlijke en duidelijke informatie over bijvoorbeeld de herkomst van ingrediënten en het duurzaamheidbeleid van een organisatie. Van Geloven zet daarom de deur open op verschillende fronten.

 

In gesprek met opinieleiders

De deur staat letterlijk open door fabrieksbezoeken te faciliteren voor studenten, familie van medewerkers, televisieprogramma’s, journalisten en bloggers. Maar ook zijn we transparant door opinieleiders in de markt op verzoek inzicht te geven in hoe onze producten tot stand komen. Een voorbeeld hiervan is de uitnodiging van de Alliantie Verduurzaming Voedsel (AVV) om voor de Raad van Advies in te gaan op het thema vierkantsverwaarding. De inzet van de AVV is dat verduurzaming integraal wordt verankerd in alle bedrijfsprocessen door de gehele keten, en dat de basisnorm die we met elkaar stellen voor de voedselproductie, qua duurzaamheid, steeds verder omhoog gaat. Ook werkten we met twee producten mee aan een integriteit traject van een supermarktketen gefaciliteerd door een onafhankelijk audit bureau (ISACert). Verder hebben we de Consumentenbond een aantal keer op hun verzoek informatie geboden om artikelen over snacks tot stand te kunnen brengen. En natuurlijk is dit MVO-jaarverslag ook een voorbeeld van transparantie; we willen laten zien wie we zijn, wat mensen op het gebied van MVO van ons mogen verwachten en welke uitdagingen we bij ons MVO-beleid tegenkomen

 

 

Gedetailleerde productinformatie

Ook figuurlijk zet Van Geloven al jaren de deur open door gedetailleerd te rapporteren over voedingswaarden, allergenen en de voedingsrichtlijn (RI=Referentie Inname) op de Mora verpakkingen. En ook op de website en op het digitale productinformatieplatform PSinfoodservice (voor out-of-home klanten, maar wordt ook geraadpleegd door andere stakeholders) komt dit aan bod. Sinds 2015 zijn de meeste van deze elementen verplicht en voldoen al onze retailproducten dus aan de nieuwe Europese declaratiewetgeving (de nieuwe Europese verordening 'verstrekking van voedselinformatie aan consumenten' -> verordening (EU) Nr. 1169/2011). Om ook vegetariërs en flexitariërs een goede, betrouwbare keuze te laten maken, laat Van Geloven de vegetarische producten officieel goedkeuren door de Vegetariërsbond. Als bewijs van goedkeuring vermeldt het bedrijf het Europese keurmerk voor vegetarische producten (EVU-logo) op de verpakking daar waar het product voldoet aan de criteria. 

 

Bekijk hier de uitzending

 

Transparantie