Heb jij op je website of bezorgplatform een “ouderwetse” menukaart, waar alles wat je aanbiedt netjes onder elkaar staat? Van voorgerecht of simpele ‘friet zonder’ naar je daghappen of specialiteit van het huis? Dan is de kans klein dat je gasten massaal voor die laatste categorie gaan. Hoe zorg je ervoor dat je gasten wél bestellen wat jij hoopt dat ze bestellen en hun menu uitbreiden met een dessert of een bijpassend speciaalbiertje?  Door ze op dat idee te brengen natuurlijk!  En dat doe je als volgt.

Wat wil jij het liefst verkopen?

Om te beginnen, bedenk eerst zelf wat je het liefst wilt verkopen. Je gasten willen zien wat je specialiteiten zijn. Ook willen ze weten wat anderen graag bestellen. Ze willen niet meer zelf kiezen uit een enorm aanbod. Breng ze dus op ideeën! Simpel gezegd, als je tweehonderd snacks aanbiedt, krijgen mensen keuzestress en eindigen ze met een frikandel. Zet je er zes op de kaart die héél goed zijn, dan is de kans veel groter dat ze nieuwsgierig worden naar iets anders dan hun old time favorite.

Laat zien wat jij te bieden hebt

Zet jij deze kerst in op upselling door een speciaal menu aan te bieden? Dan moet je dat menu natuurlijk op laten vallen voor je gasten. Een logische manier is om het direct (bovenaan) in beeld te brengen op je bezorgsite. Werk je met een kaart? Laat het menu dan gerust meerdere keren terugkomen op je menukaart: één keer bovenaan, met een cirkel eromheen als special, en één keer verderop op de kaart, (aantrekkelijk geprijsd) tussen de andere opties. Dat is niet verboden, wel effectief.

Zorg voor een goede deal

Wat werkt altijd? Een aanbod dat je gasten (bijna) niet kunnen weigeren: goede deals. Door een speciale all-in-prijs te maken voor je kerstmenu (mét huisgemaakte saus, een salade, een bijgerecht, een drankje naar keuze én een verrassingsdessert), hebben je gasten het gevoel dat ze een goede deal hebben en kun jij rekenen op grotere bestellingen en dus hogere bestedingen. Ook slim: als je de afzonderlijke producten uit je menu ook los verkoopt, zorg er dan voor dat ze minder goed geprijsd zijn of minder zichtbaar zijn, zodat de keuze voor een uitgebreid menu snel gemaakt is.

Gebruik je social kanalen op de juiste manier

Wil je ook op social-media jouw feestdagenspecials uitlichten? Doe het dan goed! Dat betekent niet met een mobiele telefoon foto’s maken van je producten en die online plaatsen (dat ziet er vaak minder smakelijk uit dan het is). Laat in plaats daarvan zien dat jij kwaliteit biedt en leg uit hoe je dat doet. Zeker als je een wat duurder menu verkoopt, mag je je gasten er best even op wijzen dat je huisgemaakte frieten levert, in een aparte verpakking (zodat ze extra lang knapperig blijven).

Afbeelding
tekst

 

Maak het visueel aantrekkelijk 

En wil je écht punten scoren met jouw (kerst)menu? Maak het dan niet alleen lekker, maar ook visueel interessant. Lever een zelfbouwpakket, met instructies en garnituur, waardoor je menu er thuis net zo lekker uitziet als in je zaak. Met een beetje geluk maken je gasten er een foto van, die ze online delen. En zien eten, doet eten. Ook op afstand.