Maatschappelijke betrokkenheid

 

Feestjes voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is

Genieten van de kleine feestjes van het leven. Dat is waar wij met onze snacks een bijdrage aan kunnen leveren. Helaas zijn die momenten niet overal en voor iedereen vanzelfsprekend. Van Geloven wil ook graag een bijdrage leveren aan het creëren van een feestje waar dat soms even niet vanzelfsprekend is of waar de mogelijkheden er even niet zijn. Dat doen we vooral met onze medewerkers, met onze producten en soms ook financieel.

In de afgelopen jaren hebben we in Nederland een waardevolle relatie opgebouwd met De Zonnebloem. Deze op-en-top vrijwilligersorganisatie, verbindt mensen met een fysieke beperking die een sociaal isolement in de hand werkt. Samen met de Zonnebloem organiseren we jaarlijks een aantal activiteiten om hun achterban een dagje onbezorgd te laten genieten. Daar leveren we graag een bijdrage aan, al is het maar voor even, binnen de moeilijke omstandigheden waarin deze mensen vaak leven. Bij ons sponsorbeleid vinden we het belangrijk dat onze medewerkers ook echt betrokken kunnen zijn bijvoorbeeld als vrijwilliger bij de sponsoractiviteiten.

 

Kerst in Keulen

Het kerstfeest op de MS de Zonnebloem is inmiddels een traditie waar niet alleen de gasten, maar ook de vrijwilligers en de bemanning, naar uitkijken. Met muziek, acts en natuurlijk Cora en Flora. De vijfjarige samenwerking met de Zonnebloem hebben we in de zomer van 2018 gevierd met een Ik hou van Holland feestje aan het water met de Tilburgse afdeling van de Zonnebloem. Zo’n 100 gasten en de vrijwilligers van Van Geloven genoten van een mooie zomermiddag aan het water met de liedjes van weleer. Geen groot spektakel maar een ware traktatie voor een groep mensen waarvoor zo’n feestje het uitje van het jaar is.

“Het vieren van een bijzonder moment of een knalfuif met Cora voorop in de polonaise... Onze pay-off is niet voor niets 'Goed Genieten voor iedereen'.” - Ramona de Vos, Office Manager

 

365 feestjes in 2020

Naast corporate sponsoring heeft Van Geloven een lokaal sponsorbeleid. Iedere vestiging heeft jaarlijks € 1.500,- en 500 dozen snacks ter beschikking voor het steunen van lokale goede doelen. Ook steunen we persoonlijke sponsorinitiatieven van onze medewerkers. 

De fabriek in Maastricht steunt bijvoorbeeld het plaatselijke Ronald McDonald huis en in Tilburg dragen we financieel bij aan een Zonnebloem auto. Een huurauto geschikt voor rolstoelvervoer die tegen lage kosten gehuurd kan worden om zo een dagje uit mogelijk te maken voor iedereen.

Zo proberen wij er aan bij te dragen dat er iedere dag wel ergens een feestje te vieren is. Of dat nu het vieren van een bijzonder moment is of een knalfuif met Cora voorop in de polonaise… onze pay-off is niet voor niets ‘Goed Genieten voor iedereen’.

 

Maatschappelijke betrokkenheid