Bewuster snacken

Wij willen als snackfabrikant niet alleen de lekkerste snacks bieden, we vinden het minstens zo belangrijk dat mensen verantwoord kunnen snacken. Onder meer door de komst van COVID-19 is er in toenemende mate aandacht voor gezondheid.
Wij staan voortdurend stil bij de vraag hoe onze producten passen binnen een verantwoord en gevarieerd voedingspatroon. Dit doen we door veel aandacht te geven aan zoutreductie, gebruik van natuurlijk geur-, kleur- en smaakstoffen en gebruik van betere vetten, maar ook door transparant te communiceren over onze ingrediënten.

We spelen ruimschoots in op de trend om minder vlees te eten, zonder concessies te doen op kwaliteit. Inmiddels is bijna een kwart van onze producten vleesvrij. Met ons merk Mora hebben we bijvoorbeeld een zeer succesvolle samenwerking met De Vegetarische Slager. Samen met hen hebben we een assortiment vegetarische varianten van onze populaire snacks (kroket, frikandel, bitterballen, kipkorn
) ontwikkeld die niet onderdoen voor het origineel. Ook ontwikkelen we steeds meer snacks met groenten en kaas. Deze vegetarische- en vleesvrije alternatieven zijn royaal vertegenwoordigd binnen het assortiment van onze merken in zowel het supermarktkanaal als op de out-of-home markt zoals Van Dobben, Kwekkeboom, Laan en Souflesse. Vleesvrije snacks zullen een steeds groter aandeel krijgen binnen ons bedrijf.

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten en renovatie van bestaande producten hebben we de behoefte van onze consumenten scherp voor ogen en is ‘het groene lijstje’ altijd het vertrekpunt. Op deze lijst staan alle bovenwettelijke criteria waar onze producten aan moeten voldoen. Voor private label producten die we ontwikkelen kunnen specifieke klanteisen afwijken van de criteria die we onszelf opleggen.

Een fabriek met open keuken

De wens tot transparantie in de snackwereld gaat over dezelfde onderwerpen als in de rest van de voedingsindustrie: bewust(er) eten, meer vegetarisch of plantaardig, met een beter dierenwelzijn en duurzamere productie. Bij ons staan, buiten de coronacrisis, de deuren dan ook wagenwijd open voor zowel cameraploegen en klanten uit de horeca en het supermarktkanaal als voor vertegenwoordigers van verschillende belangenorganisaties. Vanzelfsprekend delen we op al onze verpakkingen gedetailleerde productinformatie, zijn we actief op social media en kunnen consumenten met vragen terecht bij onze consumentenservice.

Minder zout en overwegend natuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen

Reductie van zout en gebruik van natuurlijke geur-, kleur- en smaakstoffen in voedingsmiddelen is terecht al jaren top of mind bij zowel de industrie als bij consumenten. Aangezien zout een smaakmaker is en bijvoorbeeld bij een frikandel ook zorgt voor de bite, is het niet gemakkelijk om daar grote stappen in te maken. Desalniettemin is het ons heel goed gelukt om het zoutpercentage in veel van onze producten terug te dringen zonder afbreuk te doen aan de smaak. De afgelopen acht jaar is de hoeveelheid zout met 13,1% verminderd. We lopen in sommige gevallen voor op de doelstelling die de sector heeft bepaald. In vrijwel al onze snacks van het retailassortiment zijn de geur-, kleur- en smaakstoffen 100% natuurlijk.

Afbeelding
snacks