De gasten van Jáco Keinemans van Jáco’s Eeterij & Friture in Wijk en Aalburg vragen regelmatig naar wat nieuws en zo ontstond de zoektocht naar goede, vegetarische snacks. ‘Als gasten erom vragen, wil je ze graag van dienst zijn. Inmiddels hebben we aardig wat vegetarische snacks op het menu staan’, vertelt Keinemans. Gemiddeld is 10 procent van de verkochte snacks vegetarisch. ‘We hebben een groentekroket, een vegetarische hamburger, maar ook de Vegetarische Frikandel, de Vegetarische Draadjesvleesch Kroket en Bitterbal van Mora. ’ De ondernemer benoemt iedere maand een andere lekkernij tot ‘snack van de maand’. Gasten vragen daar inmiddels ook naar, omdat ze het leuk vinden eens wat anders te proberen. ‘Op die manier kunnen we een nieuwe snack in het zonnetje zetten. Dat doen we via een kaartje op de toonbank en berichten op Facebook en Instagram. De Vegetarische Draadjesvleesch Kroket van Mora deed het erg goed als snack van de maand.’

Positieve reacties
De snack van de maand is voor Keinemans een goede manier om er achter te komen hoe die snack in de smaak valt bij zijn gasten. ‘Bij de Vegetarische Draadjesvleesch Kroket van Mora waren de reacties erg positief. Sommigen hadden geen idee dat ze een vegetarische kroket hadden gegeten en reageerden met: ‘Als je niets had gezegd, had ik niet gemerkt dat er geen vlees in zat’, vertelt Keinemans met een glimlach. Gasten van Jáco’s Eeterij & Friture vinden de vegetarische kroket niet van echt te onderscheiden. ‘Één van mijn gasten vergeleek het met het verschil tussen een gewoon biertje en een alcoholvrij biertje. Dat proef je toch altijd, ook al zijn de alcoholvrije varianten steeds beter geworden. Het verschil tussen een vleeskroket en deze vegetarische kroket van Mora was volgens hem nog kleiner dan tussen de biertjes’, aldus de ondernemer.

Beleving en smaak
Vegetarisch eten is een grote trend, merkt de Brabantse ondernemer. Zelfs hier, in een klein dorpje, is het een trend. Daar moet je toch in mee. Er zijn steeds meer mensen, die vegetarisch eten of bewuster willen omgaan met hun vleesconsumptie. Deze snacks van Mora zijn echt heel erg goed qua smaak en kwaliteit.
De beleving van een échte kroket, maar dan zonder vlees.’

Wil je een proefdoos Mora Vega aanvragen? Dat kan natuurlijk ook! 

Proefdoos aanvragen