De Frietbar in Eindhoven is veel meer dan een snackbar. Het is een gezellige zaak waar gasten zeven dagen per week terecht kunnen voor huisgemaakte friet, eventueel in de ‘loaded variant’, en luxe belegde broodjes. Het interieur nodigt uit om even rustig te gaan zitten en genieten van een van die gerechten. Nu dat vanwege de coronamaatregelen niet kan, probeert eigenaar Mick Luining de kwaliteit en sfeer van De Frietbar bij mensen thuis te bezorgen.

Bewuste keuze: uitbesteden

“We zijn nu een jaar open”, vertelt hij. “Sinds negen maanden zijn we aangesloten bij alle bezorgplatforms: van Thuisbezorgd tot UberEats. De eerste tijd bezorgden we wel, maar was dat bijzaak. Sinds de eerste lockdown is daar natuurlijk verandering ingekomen.”

Het uitbesteden van de bezorging aan platformen is een bewuste keuze geweest, vertelt Luining. “Ze vragen natuurlijk commissie, dus je moet goede afspraken maken. Maar we zijn zeven dagen per week geopend en qua personeelsdruk en planning is het veel handiger om gebruik te maken van de bezorgers van die platformen, zodat we ons eigen personeel kunnen inzetten in de zaak.”

Persoonlijke boodschap

Dat wil niet zeggen dat Luining het persoonlijke contact met gasten uit handen geeft. “We schrijven altijd een persoonlijke boodschap op de bezorgtassen. De naam van degene die bestelt en iets als “smakelijk eten”. Dat waarderen mensen. Ze posten het soms zelfs op social media. Kleine moeite, groot gebaar.”

Geen kleffe friet

Ook na de eerste lockdown zag Luining dat mensen bleven bestellen en afhalen bij De Frietbar. “Mensen hebben die optie nu ontdekt en het zal nu gewoon onderdeel blijven van onze service”, zegt hij. Hij heeft dan ook behoorlijk wat aandacht besteed aan het vinden van de juiste verpakkingen. “Ik ben heel scherp op de kwaliteit, die moet gewaarborgd blijven. Wat wij bereiden in De Frietbar moet ook warm bij de mensen thuiskomen, niet als kleffe friet. Dat is met de juiste verpakkingen echt mogelijk.”

Onderscheidend concept

Luining ziet om zich heen heel veel horecaondernemers die aan het bezorgen slaan. “Dat zie ik niet als concurrentie: het is juist goed om te zien dat iedereen zo creatief bezig is om zich staande te houden in deze tijd. Ik ga uit van onze eigen kracht.” Die kracht zit ‘m in het onderscheidende concept, de kwaliteit en het aanbod. “We bieden luxe broodjes, loaded fries: friet met verschillende, uitgebreide toppings, en echt goede snacks: ons assortiment bestaat voor 95% uit snack van Van Geloven. Die zijn niet alleen kwalitatief goed: Van Geloven sluit als bedrijf ook aan bij De Frietbar: onderscheidend, bezig met het ontwikkelen van nieuwe concepten, inspelen op de vraag naar vega-snacks. Dat vinden wij belangrijk.”

Afbeelding
de frietbar

 

Positief

Ook op social media probeert Luining onderscheidend te zijn. “We besteden zo’n 10 uur per week aan Instagram en Facebook. Zo blijven we zichtbaar voor onze gasten.” Mooie foto’s van de huisgemaakte gerechten voeren daar de boventoon. “Mensen horen al genoeg over de lockdown en de pandemie. Wij proberen daar zo min mogelijk aandacht aan te besteden. We blijven positief.”