Organisatie

 

Van kleine individuele snackbedrijven tot grootste snackfabrikant van de Benelux

Bij Van Geloven willen we de favoriete snackspecialist zijn van de consument en professional in binnen- en buitenland. Niet alleen zijn we graag de lekkerste, maar ook betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar. We koesteren de vertrouwde helden uit ons unieke snackassortiment, zoals de kroket van De Bourgondiër, de Van Lieshout frikandel, de Welten bamischijf, Hebro saté en de Mora Kipkorn. Bovendien verrassen we onze klanten steeds opnieuw met nieuwe snackproducten voor zowel de frituur als bereiding in Oven en Airfryer.

Onze internationale ambities zijn versterkt met het meerderheidsbelang dat McCain dit jaar nam in ons bedrijf.” - Peter Doodeman, algemeen Directeur

Het begon begin jaren zestig in Tilburg in Brabant toen Ad van Geloven de vele mogelijkheden ontdekte van vlees. Zijn grootste doorbraak was de introductie van de kroket in 1969. Van Geloven zoekt door de jaren heen uiteindelijk alleen samenwerking met merken en fabrikanten die de beste willen zijn in wat ze doen, waardoor het in alle categorieën de beste snacks maakt: de heerlijke saté van Hebro (overname 1992), de Nasi- en Bamisnacks van Welten (overname 1993) de frikandellen van Van Lieshout (overname 2002), de beste draadjesvleeskroketten en bitterballen van Van Geloven en de bijzondere uitvindingen van Mora (overname 2006). In 2008 lanceerde Van Geloven het merk De Bourgondiër waaronder sindsdien de lekkerste kroketten en bitterballen vermarkt worden. Allemaal merken die waarden als kwaliteit, rendement, innovatie en partnership hoog in het vaandel hebben staan.


Overnamepad


Na de diverse overnames van verschillende bedrijven/merken sinds 1989 verzelfstandigde Ad van Geloven BV in 2001 door een management buy-out in samenwerking met participatiemaatschappij Gilde Investment Management. Twee jaar later werden de belangen van Gilde Investment Management ondergebracht bij Egeria die vervolgens in 2008 in handen kwamen van Lion Capital, dat een meerderheidsbelang in het bedrijf had. Ook Avedon Capital Partners was een van de aandeelhouders. Samen met het management van Van Geloven vormden zij de board. In het voorjaar van 2015 werd Van Geloven overgenomen door de internationale investeerder TowerBrook Capital Partners L.P. en in het afgelopen jaar zijn de ambities op internationaal vlak nog eens versterkt met het meerderheidsbelang dat McCain nam in het bedrijf. De wereldwijde schaalgrootte van McCain en haar deskundigheid op het gebied van diepvriesproducten zullen niet alleen onze positie in de Benelux versterken, maar ook onze internationale groei versnellen naar een Europees platform. Bovendien sluit onze MVO-ambitie en programma heel goed aan op de ‘Be Good-Do Good’ filosofie en het bijbehorende programma van McCain. Einde 2016 volgt de overname van Swinkels Snackery & Backery (bekend van de Souflesse) en Royaan met de merken Van Dobben, Kwekkeboom, Willie Dokter, Laan en KB.

 

Verspreid over verschillende locaties

Sinds de jaren zestig is Van Geloven marktleider in diepvriessnacks en heeft inmiddels een omzet van 195 miljoen euro, verdeeld over retail Nederland en België, Foodservice in Nederland en België en export. Het bedrijf telt eind 2016 1259 medewerkers verspreid over zeven locaties: Tilburg (hoofdkantoor), Maastricht, Helmond, Mol (België), Oostzaan, Wijk bij Duurstede en Cuijck. 

 

Organisatie Van Geloven