Tags: serveertips

We zijn weer open!

Leg je gasten extra in de watten en verras ze eens met een verrassende en gevarieerde borrelplank!

Recent zijn alle deuren van de Horeca weer geopend. Uiteraard wel met de nodige restricties en richtlijnen volgens het RIVM, maar er mogen weer gasten ontvangen worden. En dat is afgelopen week al volop gedaan!

Hieronder een viertal tips om je gasten te verwennen met een heerlijke borrelplank:

1. Verras je gasten!

Een verrassing voor je gast, is meer omzet voor je zaak! Serveer eens een verrassende borrelplank, het heeft immers een positief effect en al die positieve gevoelens zorgen ervoor dat je gasten langer blijven zitten, meer consumeren en misschien zelfs meer fooi geven. Je ziet het resultaat terug in de omzet van je zaak!

 

2. Ga voor beleving

Van borrel naar beleving is maar een kleine stap. Zet simpelweg een gevarieerde borrelplank op je kaart en verras je gasten met een mooie presentatie. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van Spaanse ham, Manchego kaas, olijven, zongedroogde tomaten, sneetjes rustiek brood, en een selectie van warme borrelhapjes. Zorg vooral voor variatie en een mooie presentatie. Werk bijvoorbeeld met hoogtes, zodat de plank niet saai wordt.
 

3. Denk ook aan de vegetariër/ flexitariër

70% van de horecaondernemers ziet gasten steeds vaker kiezen gasten voor een vegetarisch gerecht(*). Hiervan heeft 36% tegenwoordig ook al meer vegetarische gerechten op de kaart staan dan voorheen. Een trend die de laatste jaren alleen maar is toegenomen en gaat toenemen. 55% (**) van de bevolking eet namelijk maar liefst minimaal 3 dagen per week geen vlees.

Lees hier meer over vegetarisch snacken

4. Hygiëne boven alles

Presenteer de borrelhapjes in aparte (wegwerp)schaatljes of -bakjes, op een mooie grote plan en voorzie elke gast aan tafel van een prikkertje of klein wegwerpvorkje om de hygiëne te waarborgen. 

 

Favoriete borrelhapjes – tijdelijke actie!

Wist je dat in Nederland jaarlijks miljoenen porties warme borrelhapjes worden geserveerd?

En dat de onbetwistbare nummer 1 van de borrelhapjes, de bitterbal is? Deze mag dus niet op je menukaart ontbreken. Maar je gasten houden ook van variatie. Vul daarom je assortiment verder aan met een vegetarische optie en maak ook de ‘cheese lovers’ blij.

Hieronder een aantal favorieten op een rij:

 

Profiteer nu van de tijdelijke actie:

3 + 1 op het assortiment van de merken Van Dobben, Kroketterij De Bourgondiër, Mora en Souflesse of een 2 + 1 actie op Borrelmaatjes.

Bestel nu! Direct naar de bestelpagina 

(*) Bron: Koninklijk Horeca Nederland
(**) Bron: Voedingscentrum.