De horeca beleeft uitdagende tijden. Door strikte (en veranderende) Corona-maatregelen, wordt de capaciteit van veel zaken met de helft tot twee derde gereduceerd. Tijdens de zomermaanden, hebben de meeste zaken haar tafels op het terras kunnen vullen. Maar nu kondigt het najaar zich aan. 

De uitdaging voor de komende tijd blijft dan ook gasten naar je zaak te blijven trekken en maximaal je beschikbare capaciteit te benutten

We geven je een aantal tips om je hierbij te helpen.

  1. Wees transparant over de veiligheid in jouw zaak
  2. Communiceer over je nieuwe menukaart
  3. Verloot een voucher
  4. Promoot speciale dagen
  5. Bekijk je take away menu

Wees transparant over de veiligheid in jouw zaak

Je potentiële gasten willen heel graag vooraf weten of ze op een veilige manier bij jou een hapje kunnen komen eten of een lekker glaasje drinken in het gezelschap van hun bubbel. Wees daarom transparant en communiceer over hoe jij de veiligheid van je gasten waarborgt. Deel de maatregelen die jij genomen hebt via de beschikbare kanalen: Facebookpagina, website, Instagram. En stel zo je potentiële gast gerust.

Communiceer over je nieuwe menukaart

Het najaar staat weer voor de deur, misschien zal je ook jouw menukaart aanpassen met heerlijke herfst- en wintergerechten. Vertel hierover en verleid jouw gasten met smakelijke foto’s van je nieuwe gerechten die je deelt via je Facebook- en/ of Instagrampagina.
Maak het extra verleidelijk en bied bijvoorbeeld je nieuwe menu gedurende een weekend (of een week) aan, aan een aantrekkelijke prijs.

Stel je gasten gerust door duidelijk je maatregelen te communiceren via al je beschikbare kanalen.

Verloot een gratis lunch of diner

Gasten houden van de mogelijkheid om iets te winnen. Zo kan je onder andere 1 keer per maand een verloting doen voor een gratis lunch of diner voor twee personen (of de ‘bubbel’). Verloot de prijs via je Facebookpagina. Gasten kunnen deelnemen door te reageren met een opmerking op je Facebookpost waarin ze toelichten waarom zij de prijs willen winnen. Tevens kan je vragen aan deelnemers om diegenen te ‘taggen’ met wie ze willen genieten van die gratis lunch of diner. Zo vergroot je meteen ook je bereik op Facebook (of Instagram) en spreek je potentieel nieuwe gasten aan.

Promoot speciale dagen met gratis producten of voordelige menu’s

Op maandag kan je gratis koffie bieden na het eten. Op zondag kan je klanten gratis een proevertje laten ontdekken van je nieuwe gerechten, zodat je hun reactie weet en weet wat werkt en wat niet werkt.

Afbeelding
snacks

 

Bekijk je take away menu

September is wellicht het moment om opnieuw te evalueren of je take away wil aanbieden tijdens het najaar. Dagen worden korter, je zomerterras verdwijnt weer tot de eerste zonnige voorjaarsdag. Je gasten voelen er misschien minder voor om naar je zaak te komen, maar willen toch graag van je gerechten kunnen genieten. Bekijk daarom of je je topgerechten kan aanbieden in een beperkt take away menu, om zo ook de verloren capaciteit van je zomerterras te compenseren.