Jouw gasten willen graag op de hoogte blijven of je momenteel open bent voor afhaal en/of bezorging. En zo ja, op welke manier men bij jou kan bestellen.

In de meeste gevallen gaat de klant online op zoek naar deze informatie en vaak via social media. Zorg er daarom voor dat je zichtbaar blijft op social media, ook al ben je gesloten, laat wat van je horen.

Hier volgen 6 tips om optimaal gebruik te maken van jouw social media.

Tip 1: Blijf zichtbaar

Zorg dat je zichtbaar blijft, ook wanneer je zaak gesloten is. Jouw vaste gasten zullen blij zijn om af en toe iets van je te horen. Post bijvoorbeeld waar je mee bezig bent, zoals renoveren van je zaak, herzien van je menukaart voor de toekomstige heropening of bedenk een actie waarbij gasten bij de heropening gebruik van kunnen maken.

Tip 2: Straal vertrouwen uit

Is je zaak wel open, dan heb je waarschijnlijk ook bepaalde veiligheidsmaatregelen getroffen, deel deze via jouw social media met je gasten. Maak bijvoorbeeld foto’s van hoe dit er in jouw zaak uitziet. Dit geeft jouw gasten het vertrouwen om naar jouw zaak te komen, wanneer ze besluiten om eten te gaan bestellen om af te halen.
 

Tip 3: Toon betrokkenheid

Toon betrokkenheid door in contact te blijven met je volgers, ook voor jouw gasten zijn het bizarre tijden.
Je kan je gasten ook betrekken door een lekker recept te delen (een vereenvoudigde versie van 1 van je topgerechten). Je kan bijvoorbeeld ook een ‘poll’ op Facebook of in je instagram story doen, door te vragen wat hun favoriete snack of gerecht is. Maar je kan ook vragen welk product of gerecht men graag terug op de kaart wil zien, dit zorgt weer voor interactie met jouw trouwe volgers.

Tip 4: Benadruk je alternatieven

Bied je momenteel de mogelijkheid om online eten te bestellen voor afhalen of om thuis te laten bezorgen? Vertel dit dan duidelijk aan je gasten en herhaal dit met enige regelmaat:

  1. Pas eventueel tijdelijk de naam van je zaak aan door er “thuisbezorgd” aan toe te voegen.
  2. Maak een ‘gepinde’ post met je eventueel aangepaste openingstijden en alternatieven. Dit is een post die je bovenaan je Facebookpagina kan vast kan zetten. Ga hiervoor naar de post op je tijdlijn, klik rechts bovenaan op de ‘…’ en kies ‘pin to top of page’. (zo gaat de post niet verloren in je tijdlijn)
  3. Op Instagram kan je hiervoor ‘hoogtepunten’ (/ ‘highlights’) gebruiken.
  4. En vergeet het natuurlijk niet om op je website te plaatsen.

We hebben om je op weg te helpen wat beelden ontwikkeld die je kan gebruiken op je Facebook pagina, of om op te hangen in je zaak. Download ze via de knop hieronder!

Download hier de beelden

Tip 5: Gebruik duidelijke taal         

Maak het doel van je post meteen duidelijk in de eerste zin en probeer dit te verwoorden in duidelijke (veelal korte) teksten. Geef daarnaast ook aan hoe klanten je het beste kunnen bereiken (via telefoon, e-mail, bestelplatform, …)

 

Tip 6: Pas openingstijden aan in Google                                         

Voor iedereen die jouw bedrijf zoekt in Google, is het belangrijk dat ook daar de aangepaste openingstijden verschijnen. Je kan jouw openingstijden wijzigen in Google Mijn Bedrijf.

 

In tijden van de lockdown kan je de extra tijd goed benutten en jouw social media eens onder de loop te nemen, te updaten of om een nieuwe strategie te bedenken hiervoor. Fotografie speelt hierin een belangrijke rol, wil je meer hierover weten? Klik dan hieronder:

Tips & Tricks voor de beste social media foodfoto's