Waar op je menukaart kan je het beste de margemakers plaatsen? Wat is de beste wijze voor het omschrijven van een gerecht? Wij zetten hier 6 tips op een rij om je op weg te helpen:
 

1. Zet je margemakers op een opvallende plaats

2. Trek de aandacht

3. Vermijd de linker benedenhoek

4. Laat valutatekens weg

5. Uitgebreidere beschrijving

6. Bovenste en onderste gerechten worden het meest besteld

 

1. Zet je margemakers op een opvallende plaats

Gasten kijken gemiddeld 109 seconden naar de menukaart. Het is voor dus belangrijk dat de gerechten met een goede marge op een opvallende plaats staan.

2. Trek de aandacht

De kans dat iemand een bepaald gerecht kiest, is groter wanneer het gerecht op de menukaart de aandacht trekt. Dit kan je eenvoudig doen door een afwijkend lettertype te gebruiken voor dat specifiek gerecht of zet het gerecht in een kader.

3. Vermijd de linker benedenhoek

Er is geen plek op de menukaart waar de lezers het meeste naar kijken. Er is wel een plek waar ze het minste naar kijken: de linker benedenhoek. Zorg er dus voor dat je hier zo min mogelijk gerechten plaatst.

4. Laat valutatekens weg

Door het weglaten van valutatekens stijgt de gemiddelde besteding met 8%. Die tekens verwijzen namelijk naar een betaling en dat registreren je hersenen in hetzelfde gebied als pijnprikkels. Vermijd dus de pijn en laat het Euro teken achterwege, win-win. 

5. Uitgebreidere beschrijving

Gasten blijken gemiddeld 12% meer te willen betalen voor gerechten de uitgebreid beschreven zijn. Woorden als ‘sappig’, ‘krokant’ en ‘vers zorgen ervoor dat de gast een gerecht meer waard vindt. Heb je hier al eens aan gedacht? Kroketterij De Bourgondiër Leffe Bitterbal –  Een smeuïge stoofvleesvulling in een krokant jasje. Een traditioneel recept met kwaliteitsingrediënten, met Leffe Bruin bier als ster. Een unieke smaakbeleving!

6. Bovenste en onderste gerechten worden het meest besteld

Dit geldt per item, dus voor,- hoofd en nagerecht. De gerechten met de hoogste marge, specialiteit of onderscheidend vermogen zet je simpelweg op de bovenste of onderste positie.

Met deze simpele tips kan je op een eenvoudige wijze dus meer rendement behalen. Veel succes met onze tips!