Sinds het coronavirus is er een forse stijging in het bezorgen en afhalen van maaltijden. In de eerste twee weken van de lock down werd er zelfs een stijging van 25% in afhalen gerapporteerd en bezorgen groeide met 75% (Out-of-Home Shopper Monitor en Datlinq).

Volgens de monitor is er een grote verschuiving te zien binnen de verschillende segmenten van de food- en beverage sector. De laatste cijfers laten zien dat Thuisbezorging inmiddels goed is voor 21% van alle bestedingen.

Beperkte daling gemakskanaal

Opvallend is de geringe daling in omzet voor het gemakskanaal van slechts 5%, waar catering bijna 50% daalt en horeca zelfs bijna 70%. De oorzaak ligt het vanzelfsprekend vrijwel volledig in bezoeken. Zo reizen mensen een stuk minder en komen ze bijna niet meer op hun werk. Dit zijn dan ook de locaties (catering) die hard worden getroffen.

Meer afhaalmogelijkheden

Normaal gesproken kan er bij een derde van de restaurants eten afgehaald/thuisbezorgd worden, dat is sinds maart bij de helft van de restaurants het geval. Ondanks deze mogelijkheid daalde het weekbezoek aan eetgelegenheden van 5 miljoen naar 3,2 miljoen. Daarnaast zie je dat gasten dan minder besteden (minder gangen c.q. goedkopere gerechten zonder drank). (Bron: Out of Home Shopper Monitor en Datlinq).

Starten met bezorgen?

Wil je ook starten met het thuisbezorgen van friet en snacks? Bekijk dan ook eens onze eerdere artikelen waarin handige tips staan beschreven die je kunnen helpen om te starten.

Top 20 snacks voor bezorging

5 tips om te starten met online bestellingen & bezorging