Bezorging van snacks met behoud van kwaliteit

Bezorging
Sinds er weer een nieuwe lockdown is aangekondigd door de regering is de horeca helaas weer genoodzaakt om te focussen op alternatieve manieren om toch de zaak draaiend te houden. Net als in de eerste maanden van corona zorgt de sluiting van de horeca voor meer focus op bezorging van snacks en maaltijden thuis. In dit artikel kan je lezen hoe je snacks met de beste smaakbeleving en behoud van kwaliteit bij jouw klanten kan bezorgen.
Bezorging

Het bezorgen van eten aan huis was al niet meer weg te denken de laatste jaren. Door de coronacrisis is de verschuiving naar bezorging nu helemaal in een stroomversnelling gekomen.

Voor veel ondernemers is het nog onbekend terrein. Daarom zetten we ons vanuit Van Geloven graag in om iedereen op weg te helpen. Eerder hebben we geschreven over hoe je kan beginnen met bezorging, maar het is natuurlijk ook van belang om te weten welke snacks het meest besteld worden en welke het meest geschikt zijn voor bezorging.

Vanzelfsprekend brengt bezorgen met zich mee dat de producten na bereiding vervoerd dienen te worden naar de klant. De maximale tijd tussen bereiding en bezorging mag maximaal 30 minuten duren. Dat wil zeggen dat de snacks veelal 10 tot 20 minuten in de verpakking zitten voor en tijdens transport.

In principe kan je 3 fases definiëren binnen het bezorgproces:

1. Bereiding van de snacks

Hier hoeven we natuurlijk niemand bij te helpen. We focussen ons in dit stuk op frituursnacks, de meest gangbare bereidingsvorm in cafetaria.

2. Warmhouden tot aan vervoer

Idealiter worden de producten direct na bereiding bezorgd bij de klant. Indien je de producten toch even warm moet houden voor de bezorging, raden we je aan om de warmhoudkast op vol vermogen te zetten. Op deze manier zal de kwaliteit van de snacks langer behouden blijven.

3. Vervoer

Dit is de meest kritieke fase in het bezorgproces. Hoe en waarin de producten vervoerd worden, is bepalend voor het behoud van kwaliteit van de snacks. Belangrijk is het volgende:

  • Zorg er altijd voor dat de snackproducten kunnen “ademen”, zonder luchtgaatjes in de verpakking of zak worden producten met een coating binnen 15 minuten snel zacht.
  • Vervoer producten in speciale thermoboxen die geschikt zijn voor bezorging. Deze zorgen ervoor dat de temperatuur van de producten niet te snel daalt en voorkomen dat ze slap worden.
  • Maak je bezorggebied niet te groot, zodat de snacks binnen 20 minuten afgeleverd kunnen worden.
  • Mocht je een groter bezorggebied hebben dan adviseren we je een maximale bezorgtijd van 30 minuten aan te houden.
  • Lever maximaal 1 of 2 bestellingen uit per rit, hierdoor verkort je de bezorgtijd en behoud je de kwaliteit van de producten.