Bij De Revolutie staan Borrelmaatjes al een tijdje op de kaart. Een succes?

Ja, zeker weten. We hebben ze in porties van 6, 12 of 18 stuks en die van 12 stuks worden het meest besteld. ’s Avonds vanaf negen uur en op het borrelmoment, aan het eind van de middag, bestellen veel gasten Borrelmaatjes. Liefst bij een borrel natuurlijk, een biertje of cocktail. Maar we krijgen bij De Revolutie normaal gesproken ook veel Duitse gasten en die bestellen ze eigenlijk de hele dag door: al vanaf 12 uur, bij de koffie. Voor Corona organiseerden we ook veel feestjes en bedrijfsborrels, waarbij we ook Borrelmaatjes serveerden.”

Afbeelding
de revolutie borrelmaatjes successtory

 

Wat maakt Borrelmaatjes anders dan andere ‘bittergarnituur’?

“De kwaliteit is echt heel goed en ze zien er luxer uit, iets groter ook dan de mini snacks in andere borrelmixen. We verkopen ze gewoon als Borrelmaatjes op de kaart en als gasten ernaar vragen, omschrijven we ze als ‘bittergarnituur met verschillende soorten luxe snacks’. We serveren ze op een bord, met een servet erbij. De reacties zeggen genoeg: ‘heerlijke hapjes’, horen we vaak. En dat gasten zulke snacks nog nooit hebben gezien in een bittergarnituur. Ook de jongere doelgroep die hier veel komt, bestelt graag Borrelmaatjes. Wel met mayo en curry, want van mosterd houden ze niet.”

De kwaliteit is echt heel goed en ze zien er luxer uit

Hoe brengen jullie Borrelmaatjes onder de aandacht van jullie gasten?

“Het afgelopen jaar hebben we vooral lunch en diner bezorgd en ons niet gefocust op het borrelmoment. Nu we weer open mogen, gaan we juist wel weer inzetten op dat moment, zeker omdat gasten van 12 tot 6 op ons terras mogen zitten en er de helft van die tijd veel geborreld wordt. We beginnen nu dus met een speciale kaart met lunch en borrelhapjes, waar ook de Borrelmaatjes op komen te staan. Die leggen we op de terrastafels en brengen we zo onder de aandacht. En als we straks weer wat verder in het seizoen zijn, gaan we waarschijnlijk ook weer op zoek naar leuke combi’s van een drankje met Borrelmaatjes die we neerzetten als special. Dat hebben we eerder ook gedaan en dat werkte goed.”

Hoe doen jullie verder aan upselling?

“We vragen gasten die een biertje of andere (fris)drank bestellen eigenlijk standaard of ze daar en bittergarnituur bij willen. Natuurlijk kunnen ze dat zelf ook op de kaart zien staan, maar als je het vraagt, verlaag je de drempel voor de gast om het ook daadwerkelijk te bestellen. Daarnaast hebben we op drukke dagen in het verleden ook wel eens een grote plank met Borrelmaatjes laten rondgaan op het terras. Dat helpt enorm: zien eten, doet eten.”

Afbeelding
de revolutie borrelmaatjes successtory

 

En wat verwacht je van deze zomer?

“Dat gasten er weer enorm veel zin in hebben. Dat ze behoefte hebben om lekker het huis uit te gaan en onder de mensen te komen in de horeca. Nu alleen nog hopen dat het mooi weer wordt.”

Ben jij nieuwsgierig, vraag dan nu jouw gratis proefdoos aan.

Proefdoos Borrelmaatjes