‘De Bourgondiër past precies bij onze uitstraling’

Fastservice Ondernemersverhalen
Bij Restaurant en Friethuys Karakter in Tilburg staat kwaliteit voorop en de bitterballen en kroketten van De Bourgondiër passen perfect in het eigentijdse concept. “De bitterballen gaan ook goed samen met een high wine, high beer of high gin-tonic.”
karakter

Sinds 2016 is Jelle Kuijpers trotse mede-eigenaar van Restaurant en Friethuys Karakter in Tilburg. “In het restaurant komen mensen om wat uitgebreider te eten en voor borrels en feesten”, zegt hij. “In het Friethuys hebben we een eenvoudigere kaart.” De zaken delen één keuken. Dus de kroketten en bitterballen die op de borrelplanken of op brood in het restaurant geserveerd worden, komen uit dezelfde frituur als de snacks die we in cafetaria klaarmaken voor afhaal en bezorging, legt hij uit.

Kwaliteit op de plank

“We hebben al vrij snel besloten dat we in de zaak vol voor kwaliteit willen gaan en alleen maar producten bereiden die daarbij aansluiten”, zegt Kuijpers. “Daarom maken we zelf elke dag verse friet en hebben we gekozen voor de kroketten en bitterballen van De Bourgondiër van snackgigant Van Geloven. Die zijn goed gevuld met rundvlees en grof gepaneerd waardoor ze een lekkere krokante bite hebben. De gasten zijn ook enthousiast.” De snacks komen in verschillende vormen op tafel. “In het restaurant serveren we de kroketten met twee sneden oerbrood en Brander-mayonaise op een Bourgondiërplank, in het Friethuys kunnen gasten drie kroketten op een XXL-stokbrood bestellen. De bitterballen komen terug op de borrelplanken en serveren we als vaste bite bij een high wine, high beer of high gin-tonic.” Ook gebruikt Kuijpers de bitterballen in de zomerspecial ‘beers & balls’, waarbij hij speciaalbiertjes combineert met bijpassende snacks. 

Stoere uitstraling

Kuijpers: “De Bourgondiër heeft als merk een ambachtelijke, exclusieve en stoere uitstraling die helemaal van nu is. Geen felle kleuren maar lekker strak zwart-wit. Dat past ook heel goed bij wat wij uitstralen.” Hij is erg te spreken over het materiaal dat hij kan gebruiken om de producten van De Bourgondiër onder de aandacht te brengen in zijn zaak. “Een krijtbord, de houten serveerplankjes, bakjes voor in de vitrine: het ziet er strak uit. Als je als ondernemer een eigentijdse uitstraling zoekt in je cafetaria of restaurant, zit je met De Bourgondiër wel goed.”

Benieuwd naar de producten van De Bourgondiër?