Tags: Inspiratie , Trends

Tip 1: Varieer met kroketten

De eerste tip gaat niet over een sublieme serveerwijze of originele toepassing van de kroket, maar het is wel een simpele en doeltreffende manier om te verrassen: varieer in kroketsoorten. Zet bijvoorbeeld elke week of maand (of dag) een andere kroketsoort als ‘special’ op de menukaart of neem ‘m mee in het 12-uurtje. Zo focus je de ene keer de aandacht op kaaskroketten, dan weer op satékroketten en de keer erna op de draadjesvleesvariant. Uiteraard kies je voor een bijpassende (al dan niet verrassende) saus. Zo breng je gasten niet alleen op ideeën, maar laat je ook zien wat je allemaal (nog meer) aan smaken op de kaart hebt. Bekijk hier ons assortiment (smaak)kroketten.

Zet elke week of maand een andere kroketsoort als 'special' op de menukaart.

 Tip 2: Loaded loopt

Hoewel een regulier broodje kroket al een stevige hap is, kun je best nog wat toevoegen aan de populaire snack. Alles wat ‘loaded’ is loopt en de ‘kroket-speciaalzaken’ schieten als paddenstoelen uit de grond. Een uitbundige ‘over the top’ kroket op de kaart is dus een overweging waard. Hoe je dat aanpakt? Kijk naar je kroketgerecht als naar een kunstwerk. Overlaad je kroket met kleurrijke of ambachtelijke sauzen en garnering: van kunstig gesneden augurk tot eetbare bloemen of een zelfgemaakte, knalpaarse, zoete bietenchutney. Gefermenteerde groenten ernaast of erover werken ook! Serveer je dit op een broodje, kies dan bijvoorbeeld voor een mooie brioche of iets anders dat in het (kwaliteits)plaatje past. Vergeet vooral niet te genieten van het creatieve proces… Bekijk hier onze recepten

Afbeelding
kroket gerecht

Tip 3: Serveer beleving

Wie een kroket gaat halen bij Eetsalon Van Dobben in Amsterdam, krijgt een ouderwets wit bolletje met de bekende snack erop en een toef mosterd erbij. Het is niet de presentatie die het bijzonder maakt, maar de omgeving: al ruim 75 jaar gaan hier dezelfde specialiteiten over de toonbank, met hetzelfde onvervalste Amsterdamse commentaar en de bijbehorende grappen naar de gasten. Wie in Haarlem naar sterrenrestaurant Olivijn gaat, kan ook kroketten krijgen. Of sterker: uit de muur trekken. De gemene deler: ook met een ‘simpele’ snack kun je gasten beleving bieden. Maak dus een feest van jouw kroket-presentatie. Maak je eigen kroket-loket, bedenk een uniek kroket-gerecht of organiseer een kroketten-avond met beer-pairing: alles kan, als het maar ludiek is. Met een beetje beleving wordt het namelijk nóg lekkerder.

Het is niet de presentatie die het bijzonder maakt, maar de omgeving.

Tip 4: Gezonder zondigen

Een kroket eten voelt voor veel mensen nog steeds een beetje als ‘zondigen’. Maar dat hoeft helemaal niet! Maak zondigen gezonder door de kroket te serveren in een gerecht dat een ‘healthy’ imago heeft. Denk aan een (kaas)kroket op een rijkgevulde salade met rucola, erwten, walnoten en een zelfgemaakte honing-mosterd dressing. Of serveer een vegakroket bij een huisgemaakte (groente)soep of een aspergekroket bij een verse aspergesoep. Zo combineer je de romige guilty pleasure snack met het idee van een volwaardige maaltijd. Dat smaakt goed en dat voelt goed.

Tip 5: Probeer uit!

Natuurlijk zijn de bekende kroketformules (met witbrood en mosterd of bij friet) er niet voor niets: mensen kennen ze én ze zijn gewoon lekker. Maar kroketten lenen zich voor zoveel meer toepassingen. Denk eens aan kroket op een goedgevulde wrap met groente: bij elke hap krijgen gasten een mix van krokant, zacht, zout, zuur en romig binnen. Zoveel kroketsoorten, zoveel mogelijke combinaties. De beste tip: probeer zelf van alles uit! Combineer verschillende varianten met verschillende sauzen (van limoen tot truffel), op verschillende broodjes, wraps of zelfs pannenkoeken en ga helemaal los. Ontdek de kroket op je eigen manier. Bekijk hier onze recepten.