Het perfecte picknickpakket

Picknicken kan overal. Op een groenstrook in de stad, maar ook op het strand, op de hei of langs het water. Trek gasten met een volledig gevulde picknickmand, met niet alleen lekkere broodjes, smeersels, lekkere wijn en verse sapjes en salades, maar ook een deken, bordjes en andere benodigdheden. Een uitgebreide borrelplank, met lekkere sauzen en verschillende snacks kan natuurlijk ook! Zorg voor een mand die handig draagt en vraag borg voor deken, mand en servies. En als je slim bent zorg je voor een kleed met de naam van je zaak erop.

Food to go én uit het vuistje

Bied je al ‘food to go’? Bedenk dan ook of die gerechten helemaal geschikt zijn om ‘on the go’ te eten. Kun je een broodje makkelijk verorberen terwijl je wandelt? Schenk je koffie in bekers met een deksel? Zitten je snacks zo verpakt dat je ze uit het vuistje kunt eten, zonder dat je handen vet worden? Denk na over je kaart en versimpel je gerechten. Zorg ervoor dat je gasten heerlijk kunnen happen met één hand, bijvoorbeeld met een van de lekkere lunchrecepten het luxe broodje vegetarische kroket of de Nacho Cheese Bites wrap

Porties per persoon

Veiligheid en hygiëne staan natuurlijk ook buiten voorop in deze tijd. Zorg er dus voor twee gasten, die samen van een gerecht, borrelbox of picknick genieten, niet uit één bakje hoeven te eten als ze niet uit één huishouden komen. Houd dus rekening met de samenstelling van het gezelschap en maak, als je een box of mand meegeeft, gerechten klaar in setjes van twee. Zo kunnen mensen samen genieten, zonder zorgen.

Beter verpakken

Vraag je gasten of ze hun bestelling mee naar huis willen nemen of meteen buiten willen opeten. Klinkt simpel, maar het kan een hoop verpakkingsmateriaal schelen als je weet dat het papier er twee meter verderop al afgaat. Geef je een complete borrelbox, picknickmand of uitgebreide lunch voor buiten mee aan je gasten, denk dan ook na op betere manieren om bewust te verpakken. Ga zoveel mogelijk voor karton en papier, zodat mensen na het picknicken of borrelen hun afval makkelijk weg kunnen gooien. Geef je warme gerechten mee? Denk dan aan herbruikbare thermosboxen die gasten na het eten retour kunnen brengen. Al dan niet met borg of statiegeldsysteem.  

Start- en eindpunt van een route

Mensen zijn in deze tijd continu op zoek naar veilige en verantwoorde activiteiten in de buitenlucht. Daar kun je als ondernemer prima aan bijdragen door bijvoorbeeld een kinderspeurtocht uit te zetten of een wandelroute te bedenken die je meegeeft aan gasten die een ‘arrangement’ bij je kopen. Die begint of eindigt dan bijvoorbeeld met een kop koffie to go of borrel met snacks bij jouw zaak. Vervolgens geef je tasjes met een route en/of opdrachten mee aan je gasten en stop je daar ook lekkere broodjes en pakjes of blikjes drinken in. Na de tocht kunnen gasten bij jou nog iets lekkers afhalen. Zo heb je meerdere contactmomenten met je gasten op één dag. En hebben je gasten een fijne activiteit om de dagen mee door te komen. Bekijk hier het assortiment minisnacks

Samenwerken voor een food tour

Je kunt natuurlijk verder gaan dan zelf een route uitzetten in de buurt van je zaak. Je kunt ook met meerdere ondernemers een culinaire stads- of gebiedstour organiseren. Zo trek je niet alleen buurtgenoten die tijdens een wandeling even een hapje komen halen, maar ook mensen van buiten je stad of dorp die een ‘dagje uit’ willen combineren met lekker eten. Laat ze op de mooiste manier van zaak naar zaak lopen en trakteer ze daarbij op lokaal lekkers, als food to go. Een mooie manier om je zaak en je specialiteit in de spotlights te zetten, zodat gasten terugkomen.