Hoe haal je het hoogste rendement met online bestellen en bezorgen

Ondernemen Fastservice Bezorging Horeca
Meer rendement halen uit bezorgen en afhalen? Deze tips hebben wij gekregen van NTF, automatiseringspartner voor de Horeca, speciaal voor jou als ondernemer!
redement

1. Zorg voor een duidelijke assortimentsindeling

Als een gast bij jou iets gaat bestellen, is het belangrijk dat de dingen die je aanbiedt duidelijk zijn voor de gast. Daarom is het fijn als er een goed overzicht wordt gemaakt van het assortiment. Dit kun je heel makkelijk doen door hoofd- & subgroepen aan te maken. Dit zorgt ervoor dat jouw gast gemakkelijk kan vinden wat hij of zij zoekt.

2. Laat de software voor jou werken

Zorg ervoor dat de orders die doorkomen eenvoudig verwerkt kunnen worden door je proces. Bij e-food (de webshop optie van Next To Food) kan dit aan een bestaande NTF-kassa gekoppeld worden, maar ook apart via een bonnenprinter of e-mail. Zo kun je het proces inrichten zoals dit voor jouw team het best werkt. Een goed werkend ordersysteem zorgt voor overzicht en duidelijkheid voor je medewerkers. Zo kan er sneller en nauwkeuriger gewerkt worden!

3. Stel vragen voor bijgerechten

In e-food kun je bijgerechten aanmaken voor je gasten. In het geval van een bijgerecht wordt je gast doormiddel van een vraag & antwoord-optie door de verschillende bijgerechten geleid. Een goed voorbeeld voor een vraag is wat voor soort saus of garnituur je gast bij een menu-item wilt. In het geval van een bijgerecht is je gast altijd verplicht een antwoord te geven. Dit zorgt ervoor dat de gast een keuze moet maken en de kans dus vergroot dat de gast een bijgerecht neemt. Het instellen van dit soort slimme vragen zorgt voor een hogere besteding per bon van wel 36%!

4. Maak gebruik van e-mail marketing

Contact houden met je gasten is belangrijker dan ooit, vooral in deze bizarre tijd. Wanneer je een database opbouwt met e-mailadressen van jouw gasten, dan kun je gemakkelijker contact met ze houden. Je kunt e-food ook koppelen aan het e-mail marketingsysteem Mailchimp, zodat je database automatisch gevuld wordt. Als de database eenmaal gemaakt en gevuld is, kun je bestaande klanten bijvoorbeeld aanbiedingen en acties mailen. Dit zorgt ervoor dat je gasten jou niet vergeten!

5. Op rekening kopen mogelijk maken

Het faciliteren van meerdere betaalmethodes is altijd fijn voor je gasten. Je kunt ook de betaalmethode “op rekening kopen” openzetten per gast/account van je webshop. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld bedrijven uit jouw omgeving eenvoudig de mogelijkheid te geven om bij je te bestellen voor bijvoorbeeld een lekkere lunch!

Heb je nog geen online webshop, of ben je benieuwd naar wat de e-food webshop van NTF voor jou zou kunnen betekenen? Het team van NTF vertelt je graag meer!

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Next To Food.