Analyseer je vegetarisch menu met de Vega Scan

Of jouw gasten het nu doen voor hun gezondheid, het milieu, dierenwelzijn of omdat ze graag variëren, de vraag naar lekkere vegetarisch snacks zit in de lift. Volgens recent onderzoek van Markteffect eet meer dan de helft van de Nederlanders (regelmatig) geen vlees meer.

Een goed uitgedacht, vegetarisch menu is dan ook een must voor elke cafetaria. Maar wanneer is zo’n menu goed? Hoe weet je of je voldoende alternatieven aanbiedt voor flexitariërs en vegetariërs? De Vega Scan helpt jou om deze vragen te beantwoorden en de juiste keuzes te maken.

In het kort: wat is de Vega Scan precies?

De Vega Scan is een handig hulpmiddel die aan de hand van de vegetarische snacks op jouw menu je huidig aanbod doorlicht. Je krijgt een persoonlijk resultaat, tips en suggesties om het rendement van vega snacks in je cafetaria te verhogen. Zo zet je makkelijk stappen vooruit en word je een echte Vega King!

Wist je dat het aantal mensen dat vegetarisch eet met 150% groeide de afgelopen twee jaar? Met de juiste keuzes, groeit je cliënteel dus ook.

Doe de Vega Scan en maak jouw cafetaria future proef→

Scan je vegetarisch menu in 4 stappen

Ontdek jouw persoonlijk resultaat in vier stappen*:

*Gemiddeld duurt het zo’n 3 minuten om de scan in te vullen.

Stap 1: Ga naar de Vega Scan

Klik hier om de pagina met de Vega Scan te openen. Lees de instructies en klik op “analyseer je menu” om te starten.

Afbeelding
uitslag

Stap 2: Selecteer de vegetarische snacks uit ons assortiment die op je menu staan
Welke vega snacks staan er op je menu? In deze stap kan je alle snacks uit ons assortiment selecteren.

Met meer dan 40 snacks is het vegetarische assortiment van Van Geloven het meest complete vega aanbod voor cafetaria’s. Scroll rustig door de volledige lijst en selecteer de snacks die je nu al op je menu hebt staan. Enkele voorbeelden van populaire vega’s zijn:

Heb je alle snacks geselecteerd? Klik dan op “Volgende stap →” om je selectie vast te leggen.

Afbeelding
stap 2

Stap 3: Bied je nog andere vega snacks aan? Vul ze in.

Misschien staan er nog andere vegetarische producten op je kaart? In deze stap kan je alle snacks van andere merken toevoegen. Je doet dat door de merk-en/ of productnaam in te geven in het zoekbalk Neem je tijd om goed door je menu te gaan, want hoe completer je de scan invult, hoe accurater je resultaat.

Bevestig je selectie ook hier door op “Volgende stap →” te klikken. 

Afbeelding
stap 3

Stap 4: Ontdek je resultaat
Nadat je alle vegetarische snacks hebt geselecteerd, krijg je een persoonlijk resultaat. Om je resultaat te bekijken, heb je enkel je Snack Extra login nodig. Eens ingelogd, zal je één van de drie mogelijke uitkomsten zien die we hieronder uitleggen.

Afbeelding
stap 4

Probeer het zelf uit!

De uitkomst: hoe goed scoort je vegetarische menu?

Hoe future-proof is je cafetaria? Er zijn drie mogelijke resultaten:

  • Uitkomst 1: Oranje
    Je hebt misschien een aantal vegetarische producten en gerechten op je menu staan, maar je mist de échte opportuniteit die vega snacken biedt. De keuze voor flexitariërs en vegetariërs is beperkt. Maar geen nood, als je dit resultaat krijgt, helpen we je om daar snel verandering in te brengen. Je krijgt via e-mail tips & tricks én je krijgt bovendien een extra verrassing. Ook jij kan een Vega King worden, en dat kan wel eens heel snel gaan!
  • Uitkomst 2: Geel
    Een geel resultaat is al een grote stap in de juiste richting. Je biedt al wat vegetarische opties aan en daar zijn je vegetarische gasten blij mee. Maar het kan nog beter. Om een echt future proof menu te hebben, is er nog net iets extra nodig. Vaak kan je het verschil maken door een diverser aanbod op je kaart aan te bieden. Zorg voor meerdere keuzes tijdens lunch, diner en afhaalmenu, en ook jij wordt snel een Vega King. Die laatste stap zet je trouwens voordelig, met een extra beloning!
  • Uitkomst 3: Groen
    Gefeliciteerd! Je bent een echte Vega King. Je vegetarisch menu bevat heel wat lekkere en diverse vega opties. Jouw gasten komen met plezier bij jou voor een vleesvrije snack. Je krijgt van ons een Van Geloven Vega King Trofee 2022 én nog een mooie, extra beloning. Die beloning ontdek je na de scan!

Ben jij een Vega King? Doe de scan!

Hoe wordt jouw resultaat berekend?

Alle vega snacks op de markt kregen een score. Die score hangt af van een aantal factoren zoals de populariteit van de snack, de vraag in de markt en hoe nieuw of onderscheidend de snack is.

Voorbeeld: Een kaaskroket of bami staat in veel cafetaria’s al op het menu staan, daar krijg je minder punten voor dan bijvoorbeeld voor een vegetarische vleeskroket of Nacho Cheese Bites.

Elke snack werd ook toegewezen aan één van 10 snackcategorieën. Op het ideale, vegetarisch menu staan vega snacks uit meerdere categorieën, zodat je gasten voldoende keuzemogelijkheden hebben tijdens de lunch, diner of afhaal/bezorging.

Concreet ben je een Vega King als gasten bij jou terecht kunnen voor een divers aanbod van interessante vega snacks voor verschillende eetmomenten.

Ben jij een Vega King?

De vega evolutie is ingezet. Snacken zonder vlees is de toekomst. Voor steeds meer mensen is het ondertussen normaal om niet elke dag vlees te eten. Als cafetariaondernemer is het gewoon slim om daar op in te spelen.

Lees alle tips, tricks, recepten en nieuwe snacks op onze vega themapagina.

 

Met een aantal eenvoudige aanpassingen aan je menu en enkele nieuwe snacks, loopt iedere gast - vegetariër of niet - met een glimlach bij jou buiten. En daar doe je het toch voor?

Ontdek of jij al een Vega King bent.

Doe de Vega Scan!