Zo zet deze Kwalitaria-ondernemer zijn snacks in de spotlights

Ondernemen Fastservice Ondernemersverhalen
Displays, een communicatiewand, en kortingsbonnen voor buurtgenoten. Zo zet ondernemer Gianmarco Tutone het assortiment van zijn twee Kwalitaria’s in de schijnwerpers.
Zo zet deze Kwalitaria-ondernemer zijn snacks in de spotlights

Gianmarco Tutone had zijn engineerdiploma net op zak, toen hij vijf jaar geleden zijn eerste Kwalitaria opende in het Rotterdamse winkelcentrum Prinsenland. “Dat lag misschien niet voor de hand, maar ik wilde graag de horeca in. En zo’n totaalconcept leek mij te gek.” Inmiddels bestiert Tutone zelfs een tweede Kwalitaria (Barentsz), een paar kilometer verderop. “Daar draait het vooral om take-away en komen voornamelijk buurtbewoners. Kwalitaria Prinsenland is meer een lunchroom.”                   

Een beetje spektakel

Om (nieuwe) klanten te trekken, zorgt de ondernemer voor steeds een andere, interessante kortingsdeal: een seizoenskroket zoals de Vegetarische Draadjesvleesch Kroket van Mora of groentekroket van Ad van Geloven, een gratis friet-uurtje of de burgerstuntweken. “Een beetje spektakel, daar hou ik van. En onze klanten ook: de seizoensgebonden deals lopen als een trein.” Op de communicatiewand in de zaak wordt extra aandacht gevestigd op de actuele deals. “Maar we zetten meerdere kanalen in om ze in de spotlight te zetten, zoals Instagram en Facebook. De tekst en het beeld krijg ik meestal aangeleverd vanuit Kwalitaria.”

Afbeelding
Kwalitaria

 

Buurtgenoten binden

Ook met afscheurbonnen in huis-aan-huis bladen weet Tutone zich in de kijker te spelen bij klanten: “Die verspreiden we in de omgeving en daarmee kunnen klanten korting krijgen op losse snacks, een portie friet of verschillende menuutjes. Zo binden we ook buurtgenoten aan onze zaak.”   

Vooral de klassiekers zoals de Kipkorn® van Mora, frikandel en kroket doen het goed in kortingsacties. “Met onbekende snacks is dat lastiger, omdat je genoeg volume moet hebben voor zo’n actie. Al kun je daar natuurlijk met inkoop ook op inspelen. Met een goede voorbereiding kom je een heel eind.”         

Afbeelding
Displays

 

Countertops

Ook displays op de toonbank werken goed om producten extra uit te lichten, vertelt Tutone: “Die gebruik ik vaak om losse snacks te promoten, zoals de Sito® Gold van Mora. Dat stimuleert de impulsaankopen, merk ik. Klanten bestellen vaak last-minute zo’n snack erbij. Een simpele en doeltreffende manier om de bon te vergroten.”

Welke tips heeft Tutone voor andere ondernemers? “Laat acties niet langer dan twee weken lopen. Zo leg je bij klanten de nadruk op urgentie; overmorgen is de deal voorbij! Een andere slimme tip is om het aantal acties beperkt te houden. Liever één of twee scherpe deals, dan een beetje korting op veel producten. Zo bewaar je het overzicht voor jezelf en voor je klanten. Hetzelfde geldt voor het aantal communicatie-uitingen in je zaak: zet je toonbank niet vol displays en houd ook in de rest van de winkel de reclame binnen de perken. Zo kun je meer aandacht vestigen op je aanbod én je deals.”

Bekijk ons gehele assortiment