Jan-Willem: “Fijn bedrijf met mooie producten”

Al bijna drie jaar lang rijdt rayonmanager Jan-Willem van Mook dagelijks door het oosten van het land met nieuwe én bekende producten van Van Geloven, om horeca en fastservice te overtuigen van de kwaliteit van die snacks en te bouwen aan een passend assortiment voor iedere zaak. “Ik heb zelf een cafetaria gehad. Dat waarderen ondernemers.”
Jan-Willem: “Fijn bedrijf met mooie producten”

Wat is jouw functie bij Van Geloven?

“Ik ben in oktober 2018 bij Van Geloven begonnen als rayonmanager voor de regio Oost Nederland. Dat betekent dat ik me richt op sales voor de horeca en fastservice, in het gebied van Arnhem tot Almelo en van Lelystad tot Coevorden.”

Waarom ben je bij Van Geloven gaan werken?

“Van Geloven is een fijn bedrijf, met een gemoedelijke sfeer en met mooie producten. Ik kende het al vrij goed, omdat ik samen met mijn ouders een cafetaria heb gehad en daarna als horeca-adviseur bij een horecagroothandel ben gaan werken. Via dat netwerk kreeg ik te horen dat deze functie vrijkwam en dat leek me een mooie kans. Bij Van Geloven draait het veel meer op de P van Product dan om de P van Prijs. We zijn echt onderscheidend op het gebied van service en kwaliteit.”

''Bij Van Geloven draait het veel meer op de P van Product dan om de P van prijs. We zijn echt onderscheidend op het gebied van service en kwaliteit.''

Wat vind je het leukst aan je werk?

“De afwisseling, het contact met mensen, maar ook het bouwen aan een zaak vind ik leuk. Het adviseren en een assortiment samenstellen dat past. Voor de fastservice ligt de uitdaging bij het uitbreiden of vervangen van dat assortiment, met producten van Van Geloven, in de horeca draait het meer om de juiste kroketten en bitterballen. Het leuke is dat ik makkelijk praat met ondernemers, omdat ik zelf ook vijf jaar een cafetaria heb gehad. Ik ken hun beroep. Dat waarderen ze.”

Hoe ziet een werkdag van jou eruit?

“Bij het ontbijt bekijk ik op de iPad de planning voor die dag en rond 8 uur ga ik naar het depot, waar ik de spullen ophaal die ik nodig heb om mee te nemen naar klanten. Meestal plan ik twee of drie afspraken op een dag en bezoek ik daarnaast klanten die in dezelfde regio zitten. Liefst ga ik in de ochtend de horeca langs en ’s middags de klanten in de fastservice. Het is een uitdaging om mijn agenda zo in te plannen dat ik al die klanten regelmatig, minimaal eens in de drie weken, bezoek: mijn werkgebied is behoorlijk groot.”

Wat is je beste herinnering aan de (bijna) drie jaar bij Van Geloven?

“Op de beurzen, zoals Horecava, zag ik heel goed hoe hecht het team is, hoeveel kennis van zaken we hebben en hoe snel je iets samen opbouwt. Ook letterlijk. Helaas gingen die beurzen het afgelopen jaar natuurlijk niet door.”

En waar ben je het meest trots op?

“Eigenlijk vind ik heel veel dingen die we doen vanzelfsprekend, terwijl natuurlijk elke nieuwe klant natuurlijk een reden is om trots te zijn. Maar als ik iets moet noemen, noem ik mijn eerste, nieuwe klant die volledig overging op producten van Van Geloven.”

Wat is jouw favoriete snack en snackmoment?

“Ik kan vanaf 12 uur altijd wel snacken eigenlijk. Het liefst eet ik een frikandel speciaal, maar ik wissel het vaak af. Op een dikke plak brood eet ik bijvoorbeeld graag een Van Dobben-kroket, maar los ga ik dan weer voor de draadjesvleeskroket van De Bourgondiër.”

Wat doe je graag in je vrije tijd?

“Ik sport graag, vooral voetballen en hardlopen, breng graag veel tijd door met mijn kinderen van 1 en 3 en hou van een terrasje pakken. Eigenlijk kom ik tijd tekort voor alles wat ik leuk vind.”

Is er iets leuks wat de meeste collega’s misschien niet van jou weten?

“Dat mijn linkeronderarm helemaal getatoeëerd is, denk ik. Het verbaast mensen altijd als ze dat zien, ze verwachten het niet bij mij. De tattoos staan voor mijn kinderen: hun namen, geboortedata en handjes zijn erin verwerkt. Het is ook nog vers: de jongste is net 1 geworden, dus de tattoo staat er pas anderhalve maand op.”