Kees Theeuwes: “Van Geloven zorgt voor de juiste balans”

Na een carrière als directeur in de zorg, mocht Kees Theeuwes met pensioen. Maar van hele dagen thuis zitten, bleek hij helemaal niet gelukkig van te worden. Een freelance baan als bezorger bij Van Geloven bood uitkomst. “De collega’s zijn zo verschrikkelijk aardig.”
kees

Wat is jouw rol bij Van Geloven?


“Ik werk sinds 2019 als chauffeur, op freelance basis. Ik bezorg de dozen met bonussen voor ondernemers en haal producten terug bij klachten. Zo rijd ik het hele land door, van Maastricht tot Texel. Het is iets heel anders dan ik altijd heb gedaan.”

Wat deed je hiervoor dan?


“Ik was directeur van drie verzorgings- en verpleeghuizen in Tilburg. Toen ik met pensioen ging, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik met al die vrije tijd aan moest. Mijn vrouw is negen jaar jonger en werkt nog. Ik nam een hond, ging golfen en nog een keer golfen, las de krant drie keer. Maar ik werd er gek van. Minder dan een jaar heb ik thuisgezeten, toen een bekende uit mijn ondernemersclub, die bij Van Geloven werkte, vroeg of het niks voor mij zou zijn om bonussen en klachten te gaan rijden. Dat doe ik nu gemiddeld twee dagen per week en ik vind het helemaal top.”

Wat maakt het zo leuk?


“Ik heb weer collega’s en die zijn allemaal zó verschrikkelijk aardig. “Hee Keesje, bakje koffie?”, vragen ze als ik binnenkom. De sfeer bij Van Geloven is echt goed, het voelt bijna als een familiebedrijf. En ook het contact met de ondernemers die ik bezoek is heel bijzonder. Soms staan ze al op me te wachten en ze zijn allemaal heel gastvrij. Heel vaak bieden ze me een kop koffie en wat te eten aan. Dat sla ik meestal maar af, want anders zou ik hartstikke dik worden.”

Hoe zien jouw werkdagen er ongeveer uit?


“Ik maak zelf een planning voor het rondbrengen van de bonussen, zodat ik ondernemers in dezelfde regio allemaal tegelijk kan bezoeken. Dan bel ik even of ze open zijn en of ze hun dozen met snacks kwijt kunnen in de vriezer. Dat verschilt nogal eens. Ik ben ook veel in beweging: ik laad dozen in met de palletstapelaar en laad ze bij de ondernemers ook zelf weer uit. Dat is fysiek best heftig. Ook weet ik soms niet precies waar ik zijn moet en dan loop ik dus de halve Haagse markt over om ergens een proefdoosje te bezorgen. Maar dat maakt het eigenlijk ook weer hartstikke leuk.”

Ben je trots op je werk bij Van Geloven?


“Zeker weten. Er heerst in de ondernemersclub waar ik lid van ben een vriendschappelijke strijd: een van de andere leden heeft een eigen bedrijf in bitterballen en snacks, maar ik sta voor Van Geloven. Ik ben er trots op dat ik voor dat bedrijf werk. Ik doe het met heel veel plezier en kom er graag voor uit. Het zorgt ervoor dat de werk/vrije tijd balans weer in evenwicht is.”

Wat is jouw favoriete snack en snackmoment?


“De viandel speciaal. Ik ben wel iets meer gaan snacken sinds ik voor Van Geloven werk. Ik probeerde op vrijdagmiddag, het snackmoment, ook altijd ‘toevallig’ aan het werk te zijn.”

Is er iets wat jou bezighoudt, maar waar je collega’s misschien niet vanaf weten?


“Misschien een gekke om te noemen, maar ik zou heel graag opa worden. Ik vind kleine kinderen zo leuk en ik hoor van vrienden die opa worden dat het nog leuker is dan je je kunt voorstellen. Helaas zit het nog niet in het vooruitzicht. Mijn dochters, waarvan er één op Bonaire woont en één in Amsterdam zijn er nog helemaal niet mee bezig.”