Op vrijdag 9 oktober is het weer Nationale Krokettendag! De dag om de kroket extra in de spotlight te zetten. Om ervoor te zorgen dat er nog meer kroketten verkocht worden dan op een normale vrijdag, hebben we een aantal tips voor zowel cafetaria als horeca op een rijtje gezet.

Laat je gasten eens proeven

Proeven is geloven! Bovendien zorgt voor echte klantenbinding. Geef tijdens de Nationale Krokettendag een bitterbal weg bij iedere bestelde kroket. Verras je gast met andere smaken of een vegetarische variant. Daarnaast maakt proeven maakt het wachten op de bestelling ook wat leuker! 

Lunch weekdeal met kroketten

Bied in de week van de nationale krokettendag diverse lunchgerechten aan met de kroket als hero. Zoals bijvoorbeeld twee Bourgondische kroketten van Kroketterij de Bourgondiër op luxe vloerbrood tegen een gereduceerd tarief. Óf bied als tijdelijke actie een heerlijke stoofvleeskroket aan, deze past goed bij het herfstseizoen. Wanneer je deze combineert samen met een heerlijk bockbiertje als extra actie, kan je tegelijkertijd upsellen en meer marge creëren.

Verras met een luxe broodje kroket

Serveer je standaard broodje kroket eens op een luxere manier. Gebruik vers afgebakken brood (pistolet of sneetjes brood), kleed het broodje mooi aan met sla, komkommer en ga voor luxe toppings, zoals truffelmayonaise of grove mosterd. Op deze manier kun je meer marge verdienen en verras je je gasten door de kroketten een andere twist te geven.

Afbeelding
Broodje kroket

 

Zet kroketten een week in de spotlight

Om verkoop te stimuleren: Biedt in de week van de Nationale Krokettendag alle kroketten aan voor een meeneemprijs van 1 euro of stel een combideal samen waarbij je twee soorten kroketten aan biedt om je klant te laten kennismaken met een andere variant zoals bijvoorbeeld de goulashkroket of kalfskroket.

Verras met het 12-uurtje

Met het twaalfuurtje serveer je een altijd populaire lunchklassieker. Maak de kroket de held van het 12-uurtje en biedt tijdelijk 3 verschillende kroketten aan waaruit men kan kiezen. Zoals de keuze uit bijvoorbeeld de volgende opties: De Bourgondiër (voor de echte Bourgondische vleesliefhebber), Een garnalenkroket of de Mora vegetarische Draadjesvleesch variant. Op deze manier kunnen gasten zelf kiezen en kan je tevens testen of er mogelijk andere behoeftes zijn, waar je niet eerder op ingespeeld had. Een Win-Win situatie voor zowel jouw gasten als jezelf.

Kies voor premium kroketten

Zorg voor onderscheid met premium kroketten in jouw assortiment en gerechten. Premium kroketten zoals De Bourgondiër of Van Dobben zijn bereid met verfijnde ingrediënten en vol van smaak. Deze meer premium en luxe kroketten spelen in op de vraag van de consument naar echte kwaliteitsproducten. Bovendien kun je gebruik maken van de pos-, serveer- of presentatiematerialen van deze merken.

 

Maak een krokettenparade

Kroketten zijn geweldig om mee te variëren. Zo kun je denken aan een ‘krokettenparade’ waarbij je elke dag van de week een andere kroket in de spotlight zet. Bijvoorbeeld op donderdag de satékroket, vrijdag de kalfskroket, zaterdag de rundvleeskroket en zondag de goulashkroket.