Marieke Sterrenburg: “Bij Van Geloven heerst een familiegevoel”

Marieke Sterrenburg reageerde op een tijdelijke vacature bij Van Geloven. De drie maanden werden vier jaar sales support. Ze is nog lang niet uitgekeken en uitgeleerd bij het bedrijf. “Het loopt nooit zoals gepland, maar dat maakt mijn werk juist zo leuk.”
Marieke

Wat is jouw rol bij Van Geloven?

“Ik ben sales support medewerker voor de Out of Home tak. We werken nauw samen met accountmanagers en zijn het aanspreekpunt voor de klanten. Ik houd me bijvoorbeeld bezig met actieplanningen, voorraden, prijswijzigingen en heb contact met de grossier. Dat doe ik nu vier jaar.”

Waarom ben je hier gaan werken?

“Tijdens mijn studie marketing en communicatie had ik al eens een rondleiding gehad bij Van Geloven, in de fabriek in Tilburg. Het bedrijf sprak me meteen aan, vanwege de sfeer en de herkenbare producten. Toen ik stopte met de studie die ik daarna ging volgen, zag ik een tijdelijke vacature bij Van Geloven. Ik werd aangenomen voor drie maanden, maar ben niet meer weggegaan.”

Wat daagt jou uit in je werk?

“Momenteel houden de voorraden me nogal bezig. Je wilt genoeg op voorraad hebben, maar het is nu lastig in te schatten wat klanten zullen afnemen en er zit natuurlijk ook een THT op de producten. Dat is best een uitdaging.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“Die is er niet! Elke dag doe ik weer iets anders en er zijn dagen bij dat ik niets van mijn to do-lijstje kan afstrepen, maar wel overal heb geholpen en met Jan en alleman aan de telefoon heb gezeten, over voorraden of wijziging van plannen. Het loopt nooit zoals gepland, maar dat maakt mijn werk juist zo leuk.”

Wat is je mooiste herinnering aan Van Geloven?

“Wat me altijd zal bijblijven is de warme ontvangst die ik hier heb gekregen. Bij Van Geloven heerst echt een familiegevoel. Ik was nog heel jong toen ik hier begon, maar ik werd fantastisch begeleid. Er werd alles aan gedaan om mij duidelijk te maken wie wie was, hoe het bedrijf in elkaar zit en vooral: dat ik altijd aan de bel mocht trekken. Iedereen stond, en staat, voor elkaar klaar.”

Waar ben je het meest trots op, als je kijkt naar het afgelopen jaar?

“Naar ons als team, hoe we het aangepakt hebben. Het was natuurlijk een uitdagend jaar, maar we zijn zoveel mogelijk in gesprek gegaan met klanten en hebben mensen actief op de hoogte gehouden. Dat kregen we ook terug: klanten waren blij met die communicatie. Daar ben ik trots op.”

Wat is jouw favoriete snack en snackmoment?

“Zondagavond op de bank met friet en een frikandel speciaal. Dat is al heel lang vaste prik. Met mayo en curry, natuurlijk. Ik eet ook wel eens andere snacks en probeer ook de vegetarische varianten, maar dit blijft mijn favoriet.”

Waar hou je je mee bezig buiten je werk?

“Samen met mijn ouders ben ik een oude boerderij aan het verbouwen. We maken er een woonhuis met gastenverblijf van. Ontzettend veel werk, maar het wordt uiteindelijk heel mooi, denk ik. Verder sport ik veel en hou ik ervan om in het weekend een borrel te doen met vrienden.”

En hoe zie je jouw toekomst bij Van Geloven?

“Ik ben sowieso ontzettend blij dat ik bij Van Geloven de kans heb gekregen om ervaring op te doen, direct toen ik van school kwam. In de afgelopen jaren heb ik op verschillende afdelingen meegedraaid en veel geleerd. Ik ben pas 24 en zit hier enorm op mijn plek, maar ik heb ook de ambitie om binnen het bedrijf door te groeien en me te ontwikkelen. Die kans krijg ik hier zeker.”