No-nonsense aanbod geliefd bij cafetaria Pejoco

Vegetarisch Snacken Fastservice Ondernemersverhalen
Een basisassortiment aan goede snacks en af en toe een nieuwkomer op het menu blijkt al 69 jaar een succesvol recept voor cafetaria Pejoco. De zaak is de laatste 26 jaar in handen van ondernemer Jin Dong en is een begrip in Eindhoven-West.
No-nonsense aanbod geliefd bij cafetaria Pejoco

Als er één tip is die de eigenaar van snackbar Pejoco, Jin Dong, wil meegeven aan collega-snackbarhouders, dan is het wel dat je nooit moet inleveren op de kwaliteit van je snacks. Ook niet in tijden van stijgende kosten, zoals nu. Hij vertelt:

“Juist dan is het belangrijk om een goed assortiment te bieden en vast te houden aan het niveau waar je klanten aan gewend zijn.”

Voor Dong houdt dit in dat hij voor zeker 80% van zijn zestig snacks de merken Mora en Ad van Geloven gebruikt. Zo komen de kroketten, goulashkroketten, kipkorns, frikandellen, viandellen, kipnuggets, gehaktstaven, gehaktballen, sitosticks en satérollen allemaal van één deze twee merken. “Aan huismerken doe ik niet. We verkopen hier vooral de bekende, populaire en die moeten echt goed zijn,” licht Dong toe.

Afbeelding
Snacks moeten goed zijn

 

Begrip in de buurt

De zaak Pejoco bestaat al 69 jaar en is een begrip in de buurt, een woonwijk aan de westkant van Eindhoven. “We krijgen vooral buurtbewoners hier. Iedereen in de wijk kent ons wel,” aldus Dong. Hij bezit meerdere horecazaken in Noord-Brabant , waaronder twee cafetaria’s. Zijn oorspronkelijke plan was om een Chinees restaurant te beginnen, maar het bleek destijds lastig om daar personeel voor te krijgen. “Ik wilde graag ondernemen in de horecasector, dus toen ben ik een snackbar begonnen,” verklaart hij. Binnen in Pejoco is zitplek voor zo’n 45 gasten. Met mooi weer kunnen er op het terras voor de zaak ook nog eens zestien gasten eten. 

Afbeelding
Pejoco terras

 

Nieuwkomer

“Gasten komen hier voor ons no-nonsense aanbod: friet, een lekkere mayonaise en een goede snack,” vertelt Dong. Het zijn dan ook de bekende snacks die populair zijn: kroket, frikandel en kaassoufflé – de laatste is van KB. Zelf vindt Dong de viandel van Mora het lekkerst: “Heerlijk vlees en de buitenkant is lekker krokant.” De vegetarische kroket en frikandel – ook beide van Mora – zijn de laatste tijd ook meer in trek, merkt Dong. “Die zijn nog niet zo heel lang geleden aan het assortiment toegevoegd. Ook de minitoppers van Ad van Geloven en ribster van Mora zijn nieuwkomers op het menu. Of eigenlijk – in het geval van ribster – terug van weggeweest,” vertelt Dong: “Tien jaar geleden stond deze snack ook al op de kaart, maar toen was er nog niet zoveel animo voor. Nu is-ie meer in trek.” Hoewel Dong zich richt op de basis, voegt hij dus af en toe wel nieuwe snacks toe:

“Zo onderneem ik al jaren. Een aanrader wat mij betreft, want zo hou je dynamiek in de kaart. Om te kijken of de nieuwe snack in de smaak valt, laat ik deze altijd proeven aan gasten.”

Afbeelding
Pejoco Toog

 

Twee in plaats van vier snacks

Natuurlijk merkt Dong wel dat zijn klanten kampen met een kleinere portemonnee. Hij vertelt: “Waar vaste klanten voorheen één keer per week kwamen, zien we ze nu ééns in de twee of drie weken. En vroeger bestelden ze vier snacks, nu nog maar twee of drie.” “Maar ik blijf vasthouden aan kwaliteit, ook als dat betekent dat we de prijzen moeten indexeren.  Zo probeer ik me te onderscheiden.”  

Bekijk ons assortiment