Update week 21: Happy Frites uit Ransdaal

Deze week in #Ondernemersgeest: Happy Frites uit Ransdaal. Na de coronamaatregelen is Mathies Sons niet bij de pakken neer gaan zitten. Al snel werd het voormalig stationsgebouw omgetoverd tot Drive Inn. De locatie heeft ruimen parkeergelegenheid en ruimte om dit idee goed uit te voeren, en te voldoen aan alle eisen rondom deze periode. Via WhatsApp kunnen de klanten bestellen en via een scherm zien ze op de parkeerplaats wanneer ze aan de beurt zijn. De klanten reageren er enthousiast op en iedereen volgt ook de aanwijzingen goed op. Ook vanuit de handhaving kreeg Happy Frites complimenten. Het is onderscheidend en valt op in de regio. Ook binnen zijn er voorzorgsmaatregelen genomen; zo wordt gewerkt met plexiglas om klanten en medewerkers te beschermen.

Ook met de nieuwe maatregelen zal de Drive Inn in werking blijven. ‘We missen het directe contact met onze klanten enorm, maar via onze social media kanalen proberen wij dit op te vangen. Gelukkig hebben we veel vaste klanten die ons steunen.’

Happy Frites Ransdaal

Update week 20:  Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen

Om de 1,5 meter regel een positieve draai te geven heeft Snacksalon de Schelp een ludieke actie bedacht. In samenwerking met Kwekkeboom gaven ze 1,5 meter kroketten weg! Via Facebook hadden ze een super actie met veel reacties en een groot bereik! WIN-WIN dus! Om kans te maken vroeg De Schelp hun klanten de Facebookpagina en het bericht te liken en één persoon te taggen met wie de 1,5e meter kroketten gedeeld zou worden. Om te voorkomen dat de winnaar zich misselijk zou eten kreeg deze een leuke strippenkaart toegestuurd!

Snacksalon De Schelp

Week 19: Mikies in Boxtel

‘Wij zijn er voor jou.’ Dat is de slogan die assistent-bedrijfsleider Joey van Osch bedacht in de beginfase van het coronavirus. Om dit terug te laten komen bedenkt hij samen met zijn collega steeds ludieke acties, zoals een serie ansichtkaarten (gebaseerd op Boomerang-kaarten) die bij iedere bestelling worden meegegeven. De reacties waren erg positief en het volgende idee staat al klaar; bij iedere bestelling een gratis zakje zonnebloempitten. De grootste zonnebloem wint een tegoedbon.

Met Pasen heeft Mikies kleurplaten weggegeven bij iedere bestelling. Wanneer iemand deze kleurplaat had ingekleurd, kon hij gratis een ijsje komen ophalen. Ook zijn er met Pasen eieren weggegeven. Deze verse eieren van een eierboer werden in mandjes gedaan met wat stro.

Verder zijn ze heel actief op Facebook. Zo was er op laatst een oproep: ‘Wie stuurt een kaartje naar mijn (gehandicapte) dochter? Ze snapt niet dat ze geen feestje mag geven i.v.m. corona.’ Hier is een verjaardagskaart gestuurd met daarin een felicitatie en de mededeling dat ze een gratis ijsje mag komen halen.

‘Alles wat we laten drukken, laten we drukken bij Cello Printservice. Deze printservice heeft verstandelijk en lichamelijk gehandicapten in dienst. Ook hierdoor laten we zien dat wij er voor jou zijn.’ – Joey van Osch (Mikies)

Mikies

--- --- --- --- ---

Week 17: Cafetaria van Ruyven in Maassluis

Al meer dan 30 jaar is Cafetaria van Ruyven gevestigd aan de Industrieweg te Maassluis. ‘We zijn inmiddels een begrip geworden in Maassluis en omstreken’ vertellen eigenaren Gerard en Marja vol trots. Samen met hun drie dochters Sanne, Tessa en Dana runnen ze de cafetaria. Ook zij proberen in deze tijden van crisis op een nieuwe manier de continuïteit van het bedrijf te waarborgen en dat vraagt om een creatieve aanpak. Hoe? Zij openden nadat de horecasluiting aangekondigd werd, een drive through op de parkeerplaats van hun cafetaria, de Drive2.

Hoe het werkt? De bestellingen worden doorgegeven door te bellen naar het vaste of mobiele nummer. Dit kan voordat men naar de Drive2 komt of ter plekke op de parkeerplaats zelf. Hiervoor zijn zowel de bezoekers- als personeelsparkeerplaats ter beschikking gesteld. De bestellingen wordt vervolgens naar de auto gebracht en de  klant  kan met de mobiele pin betalen. ‘De klant hoeft de auto dus niet uit en kan nog steeds zorgeloos en veilig komen afhalen bij ons.’

Door deze creatieve oplossing weet Cafetaria van Ruyven nog steeds een deel van de gebruikelijke omzet te behalen en haar klanten blij te maken. Petje af voor deze ondernemers!

Ruyven

--- --- --- --- ---

Week 16: Bar Leijten in Amsterdam

"Toen we nog niet wisten hoeveel impact deze crisis zou hebben op ons dagelijks leven, zijn we eerst begonnen met schilderen en hebben we de bar van binnen een volledige restyle gegeven", vertelt Sjeng Leijten, eigenaar van Bar Leijten (Amsterdam). Toen het langer bleek te duren zijn ze begonnen met Take-Away van onder andere koffie, shakes en ijs. Op mooie dagen loopt dat goed. Ook rijden ze 1 à 2 keer per week om heerlijke asperges te halen in Cromvoirt. Deze kunnen dan in Amsterdam worden afgehaald, maar ze bezorgen ook aan huis. Met eventueel een lekker bijpassend wijntje erbij.  Hier krijgen ze veel positieve reacties op; zowel voor de klanten als voor henzelf is dit een goede manier om toch met elkaar in verbinding te blijven. Wat mooi om te zien is dat het niet alleen vanuit Bar Leijten komt; "Laatst kwam er een klant 2 biertjes halen. Hij had ze ook bij de supermarkt om de hoek kunnen halen, maar betuigt op deze manier zijn steun aan ons. Die loyaliteit doet ons goed." – Sjeng Leijten, eigenaar van Bar Leijten (Sluisstraat 66, Amsterdam)

Tip: Koop een tegoedbon van Bar Leijten zodat je straks weer heerlijk van hun zonnige terras kunt genieten!

Bar Leijten Amsterdam

--- --- --- --- ---

Week 15: De Leeuw Snacks in Zeewolde

Wilco van Leeuwen, de eigenaar van De Leeuw Snacks in Zeewolde is een enthousiaste ondernemer die al jarenlang doet aan creatief ondernemen. Door de crisis is hij allerlei initiatieven gestart om mensen dichter bij elkaar te brengen. Zo heeft hij een Drive Thru geopend waar mensen friet en snacks veilig kunnen afhalen. Ook is hij gestart met een 1,5 meter bingo show! De eerste editie was een groot succes. “Ik vind het fantastisch dat ik mensen toch wat dichter bij elkaar kan brengen op deze manier. De positieve reacties zorgen ervoor dat ik zo nog wel even door ga met leuke ideeën verzinnen en uitvoeren. De meest bijzondere reactie kwam van een klant die al lange tijd ziek is. Hij had nog nooit iets gewonnen in zijn leven, maar nu wel met de bingo. Dat vind ik geweldig, zo’n positief bericht!” Volg De Leeuw Snacks op Facebook om meer goede acties te zien!

bingo

drive thru