Gelukkig wordt er steeds meer duidelijk over wat er allemaal wél en niet mag per 1 juni. Huishoudens mogen gelukkig op ‘gewone’ afstand bij elkaar zitten. Het maximum van 30 gasten in de zaak is definitief exclusief personeel (gelukkig). Op 11 mei heeft de KHN al het Protocol Heropening Horeca gepubliceerd. Mocht je hem nog niet gelezen hebben, dan kan je hem hier opvragen:

KHN Protocol Heropening Horeca

Toch blijft de vraag bestaan: hoe garandeer je in vredesnaam anderhalve meter afstand in een zaak die voorheen bekend stond om zijn kleinschaligheid en knusheid? Het wordt een enorme opgave om een rendabele zaak te runnen met social distancing in acht nemend.

Het gaat erom wat je als ondernemer wél kan doen om zo gastvrij mogelijk te zijn

Ga desalniettemin op zoek naar oplossingen waar je wél wat aan kan doen. Denk bijvoorbeeld aan serveren op een trolley, plexiglas op de counter, genoeg desinfectiemiddel op alle tafels en ruimte voor alle werknemers om veilig te kunnen werken. Kijk voor meer inspiratie deze video van biefstukrestaurant Loetje. Zij hebben zich klaargestoomd voor gastvrijheid binnen de meest rigoureuze maatregelen.

 

De toekomst is onzeker

Het wordt de horeca niet makkelijk gemaakt, dat staat buiten kijf. Maar ondernemersgeest zit hem in de kleinste details die het verschil maken. Met goede hoop dat deze situatie tijdelijk is, en een flinke dosis lef en doorzettingsvermogen, zijn we er bij Van Geloven van overtuigd dat we hier samen goed door gaan komen. Kijk voor inspiratie en creatieve initiatieven eens op onze pagina #ONDERNEMERSGEEST, waar we berichten delen van vakgenoten die er met de volle vaart ingaan!