Ramona de Vos: “Van Geloven zit in mijn DNA”

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” Met die instelling pakt HR-programmamanager Ramona de Vos talloze projecten en werkzaamheden aan. Al twintig jaar werkt ze bij Van Geloven, maar vastgeroest is ze zeker niet. “Je krijgt de ruimte om te groeien en te ondernemen.”
Ramona de Vos: “Van Geloven zit in mijn DNA”

Wat is jouw rol bij Van Geloven?


“Ik ben HR Programma Manager en verzorg de interne communicatie. Het is een leuke, veelzijdige functie en ik krijg veel ruimte om projectmatig te werken. Zo heb ik bijvoorbeeld SnackChat opgezet en bedenk ik de content daarvoor, ben ik projectcoördinator van Our Voice, het medewerkers-betrokkenheidsonderzoek, maar denk ik ook mee over hoe we bijvoorbeeld hybride gaan werken. Daarnaast zit ik o.a. in de MVO-stuurgroep. Eigenlijk ben ik een Manusje van alles en daarbij voel ik me als een vis in het water.”

 

Hoe ben je bij in deze functie terecht gekomen?


“Ik werk sinds drie jaar op deze afdeling, maar ben twintig jaar geleden bij Van Geloven begonnen als directiesecretaresse. Ik ben dus betrokken geweest bij veel veranderingen en overnameprocessen. Het was voor mij heel interessant om zo mee te groeien en zelf te mogen groeien. Dat laatste heb ik te danken aan coachende collega’s -ik heb echt ‘on the job’ kunnen leren- en mijn instelling ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Ik heb geen achtergrond in HR, maar ben begaan met onze medewerkers en heb affiniteit met engagement. Ik bouw graag mee aan een plezierige werkomgeving voor al mijn collega’s. 

Wat maakt van Geloven al 20 jaar een fijne werkgever?


“Eigenlijk wil ik zeggen: het is een gemoedelijk, Brabants bedrijf met fijne collega’s, maar dat klinkt zo cliché. Toch komt het daarop neer. De sfeer is er goed en het is een bedrijf waarin je de ruimte krijgt om te groeien en te ondernemen. Twintig jaar ergens werken, kan betekenen dat je vastgeroest bent, maar in mijn geval is dat helemaal niet zo. Ik heb zóveel verschillende dingen gedaan. Ik hoor wel eens: Van Geloven zit in jouw DNA, je bent getrouwd met het bedrijf. Zo voelt het ook. En ik blijf hier graag nog langer werken.”

Wat is je beste herinnering aan al die jaren?


“Ik heb heel veel mooie momenten beleefd, maar wat me het meest bij is gebleven, is juist de support die ik kreeg in een moeilijke periode. Toen ik voor een familielid moest zorgen, kreeg ik alle ruimte om dat te doen. Ik kon twee maanden verlof opnemen. Die steun is niet vanzelfsprekend en waardeer ik enorm.” 

Waar ben je trots op?


“Het meest trots ben ik op de implementatie van Snackchat en Impactmakers. Met dat laatste programma zijn we nu volop bezig. Medewerkers kunnen collega’s aandragen die impact maken binnen het bedrijf, op het gebied van verbinding, verbetering en verantwoordelijkheid. Vorige maand hebben we het gelanceerd en er komen heel veel positieve reacties binnen. Ik vind het zo belangrijk dat we op deze manier waardering naar elkaar uitspreken.”

Wat is jouw favoriete snack(moment)?


“We wonen in Tilburg en gaan soms in België een frietje eten, met een garnalenkroket. Een frietje gaan eten over de grens is een beetje jeugdsentiment.”

Waar hou je je verder mee bezig, als je niet aan het werk bent?


“Dan ben ik met mijn kinderen bezig, ga ik graag winkelen, lekker uit eten of leuke dingen doen met vrienden. Mijn dochter van 13 heeft een eigen bedrijfje: een ijs- en snoepkarretje waarmee ze bijvoorbeeld naar verzorgingshuizen en buurtcentra gaat. Daar help ik ook graag bij. Ik ben haar p.a.!”