Bij Restaria de Smickel in Son en Breugel kunnen normaal gesproken 160 gasten zitten en zijn de driegangenmenu’s populair. “Daar moeten we het eigenlijk van hebben”, zegt Thijs van Leeuwe, die deze zaak, één van de vijf vestigingen in de regio, runt. “Een drankje verkopen bij de spareribs, of een nagerecht, dat zorgt voor extra omzet.” Maar nu ‘normaal’ al ruim een jaar niet meer bestaat, moet hij creatief zijn op andere manieren. En dat is hij.

Afbeelding
Borrelmaatjes

 

Bezorgservice met schotels en snacks

Zo zette hij vorig jaar direct na het ingaan van de lockdown een bezorgservice op. “Daar waren we al mee bezig, dus we zijn dat versneld gaan invoeren. We hebben er een bezorgfiets en een extra auto bijgekocht en nu zijn we al een jaar flink aan het rijden. Niet met de driegangenmenu’s, maar bijvoorbeeld wel met schotels met biefstuk of gamba’s. En met friet en snacks.”

Borrelmaatjes als unieke mini mix

Sinds een tijdje heeft Van Leeuwe ook Borrelmaatjes op de kaart staan: verschillende mini snacks van premium merken, zoals Van Dobben en De Bourgondiër. “Een mooi product, met een mooie uitstraling en van hele goede kwaliteit”, zegt Van Leeuwe. “Als mensen komen afhalen, of in de zaak komen, zien ze de borrelmaatjes voorbijkomen op onze schermen en we hebben normaal gesproken ook kaartjes op tafel staan waarop we ze aanprijzen. Als iemand twijfelt over een snack, raden we ze natuurlijk ook aan. Je hoeft dan namelijk niet te kiezen wat je wilt: je krijgt van alles wat. Ook voor kleine bedrijfsborrels en feestjes is het ideaal: we vragen dan ook altijd: wil je gewone snacks of wil je zes luxe mini snacks van hoge kwaliteit? Het is voor ons een heel leuk product om te verkopen.”

Borrelmaatjes: “Een mooi product, met een mooie uitstraling en van hele goede kwaliteit

250 gasten proeven Borrelmaatjes

Nu er minder mensen fysiek ín de zaak komen, wil hij de Borrelmaatjes op een andere manier onder de aandacht van zijn gasten brengen. En ook daarin is hij creatief. “Een tijdje geleden hadden we de Sonse Loop in het dorp”, vertelt hij. “Ruim 250 mensen wandelden langs verschillende horecagelegenheden en kregen daar een hapje en drankje. Dat leek mij een mooi moment om ze de Borrelmaatjes te laten ontdekken. Ik heb mooie craftdoosjes besteld en daar de Borrelmaatjes en een cupje mayonaise in gedaan, zodat het er ook heel leuk uitzag.”

Een blijvertje

De reacties waren ontzettend enthousiast. “We merken dat er nu ook mensen vragen naar Borrelmaatjes, omdat ze die tijdens de Sonse loop hebben geproefd.” Ook zonder die wandeltocht zag hij echter al dat steeds meer gasten de mini snacks bestelden. “Het loopt goed. Het is zeker een blijvertje op de kaart.”

Ben jij nieuwsgierig, vraag dan nu jouw gratis proefdoos aan.

Proefdoos Borrelmaatjes