Tip #2: Externe gastvrijheid

Externe gastvrijheid is de gastvrijheid die je uitdraagt naar je gasten toe. Gastvrijheid is namelijk niet alleen een woord; het is iets dat je bij je draagt en hetgeen je uitstraalt bij alles wat je doet. En dan bedoelen we de oprechte gastvrijheid, want alleen die wordt gevoeld. Juist nu is die oprechte gastvrijheid zo belangrijk. Niet alleen door de komst van het coronavirus, maar ook omdat we altijd online zijn en ons hele leven als het ware gedigitaliseerd is. Juist in de offline wereld is persoonlijke aandacht belangrijk, die ene blik van herkenning of even dat persoonlijke praatje.

Wij missen niet alleen onze gasten, zij missen ons ook. En om de gasten weer regelmatig te verwelkomen, maken we niet alleen gebruik van onze gastvrijheid maar ook de 3B's.

De 3B's staan voor: Boeien, Binden en Behouden.

  • Boeien: juist nu moeten we ze blijven boeien. Want wat ze gewend waren in het verleden is er momenteel niet meer. Maar wat dan wel? Houd je continue bezig met wat willen mijn gasten? Eventueel afhalen, of bezorgen? Wees inventief en blijf je gasten verrassen met wat wel mogelijk is.
  • Binden: zorg dat je je gasten blijft zien! Letterlijk en figuurlijk. Laat je gasten weten, bijvoorbeeld via social media, dat je weer staat te popelen hun weer in de zaak te mogen verwelkomen om ze weer in de watten te kunnen leggen. Dat jij hen net zo erg hebt gemist, als zij jullie!
  • Behouden: alleen door jouw gasten te blijven boeien en binden, kan je jouw gasten blijven behouden. Want je weet met die gastvrijheid maak je het verschil: altijd overal en juist nu!

Wil je alle gastvrijheidstips lezen en kans maken op een gastvrijheidsworkshop met jouw team? Volg onze social kanalen en lees en kijk hieronder verder voor Tip 3!

Tip #3

Inschrijfformulier Winactie Gastvrijheidsworkshop