Tip #3: Creëer het wauw effect!

Gastvrijheid is de verwachtingen van je gasten keer op keer overtreffen! Je moet op die manier blijven uitdagen en verrassen. Gastvrijheid kan je verdelen in 4 lagen: Verwachte-, Onverwachte-, Overtreffende- en Excellente gastvrijheid. Maar wij gaan nu voor de excellente laag! Juist in deze onwerkelijke en soms onzekere tijd moet je jezelf gaan overtreffen. Je bent geen ondernemer geworden om tevreden te zijn met een 6je! Nee, je gaat voor de 9+ ervaring.

Een voorbeeld:

  • Verwachte gastvrijheid: je gast komt een lekker kopje koffie drinken, verwacht en krijgt deze.
  • Onverwachte gastvrijheid: bij dit lekkere kopje koffie serveer je een glaasje water, het onverwachte.
  • Overtreffende gastvrijheid: naast het lekkere kopje koffie, het glaasje water als extraatje, geef je ook nog een kleurplaat aan het dochtertje.
  • Excellente gastvrijheid: tot slot zorg je in deze tijd zeker voor de Excellente gastvrijheidservaring. Naast het lekkere kopje koffie, het glaasje water als extra en de kleurplaat voor het dochtertje maak je ook nog een persoonlijk praatje met je gast: “Hoe gaat het met je? Fijn dat jullie er weer zijn, we hebben jullie gemist!”

Wil je alle gastvrijheidstips lezen en kans maken op een gastvrijheidsworkshop met jouw team? Volg onze social kanalen en lees en kijk hieronder verder voor Tip 4!

Tip #4

Inschrijfformulier Winactie Gastvrijheidsworkshop