Borrelen was in een vorig leven vaak een spontane aangelegenheid. Als het ergens gezellig was, bleven mensen wat langer hangen. En bestelden ze hapjes. Nu zijn alle borrels gepland en bijbehorende boxen met snacks, kleine gerechtjes of fingerfood worden van tevoren bekeken, vergeleken én besteld. Daar liggen kansen voor ondernemers met goede borrelboxen.

Promoot je box

Stap 1 is natuurlijk: zorg ervoor dat gasten weten wat er bij jou te halen valt, op borrelgebied. Breng folders rond in de buurt (of laat je personeel dat in hun eigen wijk doen) of zet een social media (win)actie op met je borrelbox, waardoor mensen je aanbod online gaan liken en delen. Vergeet ook niet om je borrelbox prominent in beeld te brengen op je menukaart (die je meegeeft met al je bestellingen).

Gemak als bestseller

Gasten hebben verschillende redenen om te kiezen voor box A of B. Eén van die redenen is gemak.
Zeker als het om een zakelijke borrel gaat, waarbij verschillende boxen naar verschillende mensen moeten, is het heel fijn als je de besteller (lees: drukke hr/team/office manager) werk uit handen neemt. Maak het die mensen dus zo makkelijk mogelijk met keuze uit een beperkt aantal toegankelijke pakketjes, die je persoonlijk komt bezorgen (een vergoeding voor bezorging is vaak geen probleem bij bedrijven). Zo heeft iedere borrelende collega op hetzelfde moment dezelfde hapjes op tafel. Zonder al te veel moeite.

Compleet borrelpakket

Als je alleen borrelpakketten biedt, concurreer je eigenlijk ook met retail-aanbieders, zoals supermarkten. Om het verschil te maken kun je een compleet borrelpakket bieden (met bier, wijn of alcoholvrije drankjes) of een samenwerking zoeken met een ondernemer uit te buurt, die gespecialiseerd is in bijvoorbeeld kazen of dranken. Hoe meer jouw borrelaanbod verschilt van dat in de supermarkt, hoe groter de kans dat je gasten het bijzonder genoeg vinden om te bestellen.

Verrassende (thema)boxen

In diezelfde lijn: zorg ervoor dat je meer biedt dan de standaard nacho’s of kaasjes. Geef jouw borrelbox een upgrade met een specialiteit van het huis (loaded nacho’s zijn al veel aantrekkelijker) en doe er huisgemaakte sausjes, dips of crackers bij. Verras je gasten met kleine hapjes die jouw menukaart én kwaliteit van je zaak weerspiegelen. Dat kun je ook doen met een themabox. Een Kerstspakket, bijvoorbeeld, of een box vol Meditteraanse hapjes en drankjes. Makkelijk te promoten en leuk om mee in te haken op actualiteiten.

Bied beleving

Wil je nóg een stapje verder gaan? Organiseer dan zélf een borrel. Bedenk een online bingo, doe een wijnproeverij met je gasten of houd een pubquiz. Bied zelf de beleving die thuis ontbreekt. Uiteraard is de activiteit inbegrepen bij de prijs van een borrelbox.

Duurzame keuzes

Wat voor sommige mensen géén reden is om een borrelbox te bestellen? De verpakkingsmaterialen die de bestelling van een paar kleine gerechtjes (letterlijk) met zich meebrengt. Zorg er dus voor dat je voor milieuvriendelijke verpakkingen gaat, met papieren tasjes werkt. En dat je, als het even kan, op de fiets komt bezorgen.

Bestel hier onze borrelbox