Vegetarisch snacken is de toekomst!

Alle onderzoeken van de afgelopen jaren tonen aan dat vegetarisch eten steeds belangrijker onderdeel wordt. Redenen hiertoe kunnen van verschillende kanten komen. Mensen hechten steeds meer waarde aan de impact van het eten van vlees op bijvoorbeeld dierenwelzijn en klimaat. Er zijn steeds meer huishoudens die 1 of meerdere dagen vleesvrij eten. Niet alleen met het avondeten, maar ook tijdens de lunch, en aan het snacken bij de borrel. Zo zien we dat vegetarisch snacken een vogelvlucht heeft genomen.

Bij Van Geloven weten we dat we al jaren goed zijn in de categorie vleesverwerking. Wij zijn ons bewust van de impact die wij hebben op dierenwelzijn en het klimaat. Daar moet op een gezonde manier verandering in komen. Daarom streven we bij Van Geloven naar een assortiment dat voor de helft vleesvrij is binnen 5 jaar!

Snacks voor vegetariërs of flexitariërs?

Er zijn veel verschillende definities van vegetarisch eten, wij hanteren de definitie waarbij iemand niets eet wat van een dier afkomstig is, dus ook geen vis. Bijna 6% van de Nederlandse bevolking is inmiddels vegetarisch en daar komen er steeds meer bij! Een flexitariër daarentegen, is iemand die 3 of meer dagen per week geen vlees eet bij de warme maaltijd of tussendoor. Sinds enkele jaren zijn het aantal vegetariërs en flexitariërs steeds sterker gegroeid. Volgens het voedingscentrum eet al bijna 90% van de Nederlandse bevolking minimaal 1 dag per week geen vlees en 55% doet dit maar liefst minimaal 3 dagen per week. Alle onderzoeken wijzen uit dat er stijgingen zijn in beide groepen, dit komt met name door de duurzaamheidsdiscussie omtrent de bio-industrie.

Hieronder kan je zien hoe de afgelopen 3 jaar beide groepen in omvang toenemen (Bron: More2Market)

Groei vegetariërs & flexitariërs (Bron: More2Market)

Met onze vegetarische en vleesvrije snacks willen we beide groepen de mogelijkheid geven om toch te genieten van de lekkerste snacks met de kwaliteit die je van ons gewend bent. Tot voor kort was ons vegetarisch assortiment beperkt. De afgelopen jaar hebben we met groot succes de snackiconen, de kroket, frikandel en de Kipkorn® onder Mora i.s.m. de Vegetarische Slager op de markt gebracht (lees hier meer). Het succes van onder andere de kroket was zo groot, dat onze klanten vroegen of we ze niet voor de gek hielden, maar niets is minder waar! Waarom nog kroketten met vlees eten als deze net zo lekker is als de echte Mora kroket? Niet alleen flexitariërs, maar ook vegetariërs willen die beleving en smaak van die eeuwenoude kroket weer eens proeven!

De snacktoekomst met minder vlees

Wij begrijpen als geen ander dat wanneer er gesnackt wordt, dat mensen wel eens willen zondigen en toch dat mondgevoel en die smaak willen beleven van vlees. Desondanks willen wij ons steentje bijdragen en streven wij naar een assortiment dat binnen vijf jaar voor de helft vleesvrij is. Hierbij kan je denken dat we nog meer volledig vegetarische producten zullen introduceren de komende jaren, met meer kaas en/of groenten. Daarnaast zijn we ook bestaande producten onder de loep aan het nemen, om te kijken hoe we deze vleesvrij of vegetarisch kunnen maken. Houd onze socials en website in de gaten voor nieuwe vegetarische ontwikkelingen en productintroducties.

Wil je ook weten welke snacks op dit moment al vegetarisch of vleesvrij zijn, ga hieronder direct naar het juiste assortiment!

Vegetarisch Assortiment                               

Vleesvrij Assortiment