Verpakkingstips voor het bezorgen van snacks

Ondernemen Bezorging Horeca
​​​​​​​Het bezorgen van eten wordt overal steeds belangrijker als manier om omzet te genereren. De afgelopen vijf jaar is de omzet in binnen bezorgen verviervoudigd en ook snacks krijgen steeds een belangrijker aandeel binnen de maaltijdkeuze voor thuisbezorging. Buiten de bereiding van de producten zelf is de manier transport naar de klanten een belangrijk onderdeel voor de behoud van kwaliteit van de snacks.
verpakkingen

Nu de horeca weer gesloten is en cafetaria’s focussen op afhaal of thuisbezorging is het essentieel om ervoor te zorgen dat de maaltijden warm & krokant bij je gasten afgeleverd worden. De afgelopen vijf jaar is de omzet in binnen bezorgen verviervoudigd en ook snacks krijgen steeds een belangrijker aandeel binnen de maaltijdkeuze voor thuisbezorging. Buiten de bereiding van de producten, is de manier van transport naar de klanten een belangrijk onderdeel voor de behoud van kwaliteit van de snacks. In dit artikel zullen we kort ingaan op welke verpakkingen het meest geschikt zijn voor het bezorgen van snacks.

Eigenlijk bestaat er geen blauwdruk voor de allerbeste verpakking voor snacks. Verschillende facetten spelen een rol bij de behoud van kwaliteit van snacks. In onze blogpost "Bezorging van met behoud van kwaliteit”kan je meer lezen over welke snacks geschikt zijn en over de 3 fases binnen het bezorgproces en welke andere facetten een rol spelen.

Blijven ademen!

Bij veel van onze snacks wil je natuurlijk dat de krokantheid zoveel mogelijk behouden blijft op het moment dat de klant de snack gaat eten. De snacks zijn nu eenmaal vaak het lekkerste wanneer de krokante bite nog aanwezig is. Om dit te realiseren is het van groot belang dat de producten kunnen ademen. Beperkte ventilatie is gewenst, zo kan je bijvoorbeeld denken aan kartonnen verpakkingen met een perforatie in de doos. Dit zorgt ervoor dat er lucht bij de producten kan komen en dus dat de producten niet te snel “slap” worden en dus de krokantheid verliezen.

Bescherming

Uiteraard is het beschermen van het product van groot belang. Een gedeukte of gescheurde kroket is natuurlijk geen mooi visitekaartje voor jouw bedrijf en het komt de kwaliteit niet ten goede als de warmte hierdoor ontsnapt. Klanten verwachten nu eenmaal de beste kwaliteit aan huis en dat geldt ook voor de presentatie. Kies dan ook voor verpakkingen die  de snacks beschermen tegen deuken, stoten en omvallen. Daarnaast kan je met de juiste verpakkingen snacks als een echte professional presenteren. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een verpakkingslijn met je eigen huisstijl. Niet alleen smaak, maar ook de presentatie beïnvloedt de beleving. Met een goede verpakking trakteer je klanten op een de beste en lekkerste beleving thuis.

Laat je groothandel je helpen

We raden je ook aan om eens in gesprek te gaan met je groothandel, zij hebben een steeds breder wordend assortiment aan verpakkingen die specifiek ontwikkeld zijn voor bezorging!