Loaded snacks: wat zijn dat?

Loaded fries kent iedereen: het concept heeft het ‘patatje met’ naar een next level getild. Van rendang met sesam en bosui tot een gebakken ei: alles kan dienen als topping. Ook met snacks is veel meer mogelijk dan de ‘standaard’ bereiding. Denk eens aan een ‘Oosterse’ frikandel, met saté, atjar, bosui en pinda’s. 

Ciabatta of salade met snacks

Niet alleen met uitgebreide toppings is van elke snack een verleidelijk kunstwerk te maken: ook als je ze serveert op een luxe broodje, maak je er al snel iets bijzonders van. Wat dacht je van een (vegetarische) kroket op een ciabatta, belegd met vijgenchutney en geraspte cheddar? Hier vind je het recept voor deze eyecather. Snacks lenen zich voor veel meer bereidingswijzen: je kunt ze onderdeel maken van een loaded fries recept zoals de Loaded Kipkorn Mexican Style of de Loaded Kipkorn Sweet and Sour, maar ook verwerken in een salade. Ga vooral zelf uitproberen wat jou en je gasten aanspreekt!

Nieuw doelgroepen verleiden

Wat loaded snacks zo interessant maakt, is dat je met wat extra ingrediënten en handelingen je gasten een heel verrassend en mooi gerecht voorschotelt én een hele nieuwe groep jonge “fans” kunt verleiden. Loaded snacks zijn een fijne marketingtool, die je kunt inzetten op social media. Hoe mooier en verrassender de snack, hoe groter de kans dat gasten, zeker jongere generaties, een foto van hun bestelling zullen delen of vrienden zullen taggen als jij een foto deelt. En zo trek je weer méér jonge gasten naar je zaak óf je website. Wat goed werkt om die nieuwe doelgroep aan te spreken? Een kleurrijke creatie! Instagrammable is niet voor niets een bekende term. Zorg voor contrast: groene toppings en een felroze, huisgemaakte saus doen het perfect op een donkere snack. Ook hier geldt: more is more. En de sky is the limit.

Met Loaded snacks kun je een nieuwe doelgroep aantrekken.

Meer marge

Nog een reden om loaded snacks op je menukaart te zetten: het kunnen hele fijne margemakers zijn en ze kunnen je bonwaarde verhogen, zeker als je ze serveert op een broodje, op friet of in een salade. Voor een loaded snacks of loaded gerechten kun je uiteraard een hogere prijs vragen dan voor een standaard variant: de gast krijgt meer ‘bite’ voor zijn geld. En het oog krijgt ook wat. Zorg ervoor dat je toppings of andere ingrediënten die je toevoegt aan je snack weinig kans op ‘verspilling’ hebben (dus niet te snel bederven), maak de extra handelingen niet te ingewikkeld en koop slim in.

Afbeelding
Kipkorn Mexican Style

Inspiratie opdoen?

Hoewel loaded snacks nog lang niet zo populair zijn als de loaded fries, kun je de toppings en toepassingen vaak wel een beetje afkijken van die ‘patat plus’-varianten, bijvoorbeeld op Instagram of Pinterest. Ook hier vind je bijzondere en makkelijk te bereiden recepten. Proef, probeer en pas aan, zodat je straks je eigen loaded snacks hebt. Waar je gasten voor terugkomen.