Waar moet je op letten bij het kiezen van jouw verpakking?

Fastservice Bezorging Horeca
Ook in 2021 blijft bezorging en afhaal voor veel horecazaken een belangrijke bron van inkomsten. En met een perfecte verpakking als visitekaartje kun je daar wellicht nog nét iets meer uithalen. Waar moet je op letten bij het kiezen van dat “visitekaartje” van je bezorgservice?
Verpakkingen

Bezuinig niet op kwaliteit

De weg die een gerecht aflegt van keuken naar bord, is bij afhalen of bezorgen uiteraard veel groter dan wanneer je het in je zaak uitserveert. De juiste verpakking moet zo’n maaltijd die hele weg warm, mooi én lekker houden. Die verpakking is dus bestand tegen kou, lekt niet, houdt elk onderdeel van je maaltijd netjes op z’n plek én zorgt ervoor dat wat knapperig moet zijn, knapperig blijft. Een behoorlijk eisenpakket.

Jij bent echter niet de enige ondernemer met die eisen. Verpakkingsexperts hebben de afgelopen maanden harder dan ooit gewerkt aan passende oplossingen, die nu in groten getale worden aangeboden. Vergelijk dus, vraag advies bij de leverancier, kies de verpakking die bij jou en je gast past en bezuinig niet op kwaliteit.

Geef de garnering apart mee!

Een randje rauwkost kan een bord meer kleur geven. En dat handje gehakte noten over je gerecht geven het geheel een knapperige bite. Als je het tenminste zelf, ter plekke, toevoegt aan een maaltijd. Bij bezorging kan garnering juist het tegenovergestelde teweegbrengen. Slappe salades en taaie ‘crunchies’ halen de presentatie en kwaliteit van je bezorging naar beneden.

Zorg er dus voor dat je je garnering apart meegeeft, in een geschikte verpakking, zodat je gasten het thuis op het laatste moment aan hun gerecht kunnen toevoegen óf kies voor een andere toevoeging aan je gerecht, die je in z’n geheel kunt verpakken zonder dat smaak en textuur verloren gaan.

Waar sta je voor (en wat willen je gasten)?

Wat vinden jij én jouw gasten belangrijk? Luxe, sfeer en beleving? Knapperige frietjes? Zelf aan de slag gaan met een maaltijd? Duurzaamheid? Al deze dingen? Je kunt er op inspelen met de juiste verpakking!

Er zijn immers luxe verpakkingen die je naar wens kunt laten vormgeven. Er zijn speciale verpakkingen die je frietjes perfect op smaak en temperatuur houden. Er zijn doe-boxen voor thuiskoks. Magnetronbestendige opwarmdozen. En zeker zo belangrijk anno 2021: er zijn steeds meer verpakkingen die gemaakt zijn van herbruikbare materialen. Iets waar steeds meer gasten waarde aan hechten. Maak een lijst van wat je belangrijk vindt en wat je jouw gasten zeker wilt bieden. Dat maakt de keuze voor een goede verpakking makkelijker én beter.

Verras met je verpakking!

Natuurlijk onderscheidt jouw zaak zich met heerlijk eten, topservice en goede communicatie. Maar de concurrentie is groot en de behoefte aan kwaliteit en beleving bij gasten idem dito. Mooie, persoonlijke verpakkingen dragen daaraan bij en maken het verschil. Overweeg dus te investeren in gepersonaliseerde verpakkingen, met jouw logo in goudfolie bijvoorbeeld, een gebruiksaanwijzing aan de binnenkant gedrukt of een in vakken verdeelde verrassingsbox, waarin je wél garnering én servetten kunt verpakken.

 

Wil je meer tips voor bezorging? Klik dan hier.