Tags: Overig

Roy Kokke "voor een kroket kun je me altijd wakker maken"

 

Afbeelding
Van Geloven, Ad van Geloven, Snacks, snacks

 

 

Roy Kokke is rayonmanager Limburg. Hij is een snackliefhebber pur sang. Vooral kroketten kan hij niet laten staan.“Er zijn zóveel momenten waarop ik het lekker vind om te snacken: ik ben echt een liefhebber. Van kaassouflés tot bitterballen, ik eet het allemaal graag. Eten, en dus ook snacken, is emotie: de setting bepaalt wát ik eet. Als ik met mijn vrouw door de stad loop, kan ik echt blij worden van een kroket uit de muur. Maar mijn favoriete snackmoment is toch wel als ik met vrienden aan de borrel zit, in het weekend, liefst met z’n allen aan tafel in de zon. Vlammetjes, bitterballen, drankje erbij: heerlijk. Er zijn genoeg mogelijkheden om hapjes en drankjes lekker te combineren: de kaas-mosterd bitterbal van Van Dobben met een heerlijk glas wijn vind ik bijvoorbeeld een hele goede combinatie, maar ook van de Leffe-stoofvlees bitterballen van De Bourgondiër met een Leffe bier erbij kan ik enorm genieten.

Échte Bourgondiërs

Mijn favoriete snack blijft echter de kroket. Maakt niet uit wat voor soort: de ene keer bestel ik een kalfskroket, de andere keer heb ik zin in een goulashkroket. Het liefst op twee sneden dik bruin brood. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken. Gelukkig sport ik heel veel. Dat compenseert mijn snackgedrag in de weekenden en vakanties. In Limburg houden mensen ook wel van een goede snack. Steeds vaker zie ik hier ook de grote houten borrelplanken met gemengde warme en koude hapjes, die in de randstad al jaren worden geserveerd. Limburgers zijn misschien iets conservatiever en gaan niet zo snel mee in zulke trends, maar het zijn ook échte Bourgondiërs. Ze hebben een uitgesproken smaak. Een kroket of bitterbal moet echt draadjesvlees bevatten, geen ragout. En een bamihap of nasischijf moet pittig zijn. In deze regio zit het zoervleisch en stoofvlees in de genen én de smaakpapillen. En dat merk ik.

Wie is Niek Pijpers?

Afbeelding
Afbeelding Niek Pijpers

De cafetaria’s in Brabant en Limburg vallen onder de hoede van rayonmanager Niek Pijpers. Hij is geboren in Rijen en werkte voorheen voor Coca Cola in de buitendienst in Brabant. Hij kent de streek, waar hij nu al meer dan een jaar voor Van Geloven opereert, dus goed.

“Ik vind het ontzettend leuk om mijn klanten te adviseren en te informeren. Startende ondernemers help ik op weg door te vertellen welke merkgroepen en snackcategorieën we hebben. De ondernemers die al langer bezig zijn, houd ik op de hoogte van de laatste snacktrends en van onze nieuwe producten. En het gaat natuurlijk verder, want we hebben korte lijntjes met onze marketingafdeling: zij vragen ons – de rayonmanagers – weer om advies waar ondernemers behoefte aan hebben”.

Gek op keuze

“Ik heb altijd al interesse gehad in de foodbranche. Ik vind het mooi om te zien hoe die foodfabrikanten inspelen op de markt en trends. Neem nu onze nieuwe vegetarische lijn van Mora. Klanten proeven het en zijn verbaasd! Ik ben zelf, mijn herkomst verraadt het eigenlijk een beetje, een echte Bourgondiër. Ik ga graag een lekker hapje eten en drinken met vrienden en familie. En natuurlijk heb ik een favoriete snack! De Borrelmaatjes.

Een geweldige introductie van verschillende luxe minihapjes. Souflesse kaassoufflé, Welten bami oriental, Van Dobben kalfsvleeskroket, De Bourgondiër rundvleeskroket, Van Lieshout frikandel en de Mora chick’n strips. Ik ben namelijk een liefhebber van meerdere snacks en heb niet echt een voorkeur voor één soort. Dus voor mij is dit ideaal, zowel voor op het terras als in een cafetaria.

Van snack naar sport

Als ik trouwens niet op het terras zit of aan het werk ben, dan ben ik bezig met sport. Op dit moment heb ik er alleen wat minder tijd voor, vanwege mijn gezinsleven. Dat is trouwens ook topsport!”