Zo haalt Snackbar ’t Speuldje alles uit de eindejaarsperiode

Ondernemersverhalen
Traditiegetrouw zijn veel horecazaken op en rondom de feestdagen dicht. Isabel van den Broek van Snackbar ’t Speuldje grijpt deze periode juist aan om ludieke acties te organiseren. Het levert haar een boel gezelligheid en extra klandizie op.
pr speuldje11

Tijdens de feestdagen sluiten veel snackbarhouders hun deuren. Toch biedt deze periode volop kansen, vindt Isabel van den Broek van ’t Speuldje in Speuld. Ze maakt altijd een feestje van deze dagen. Samen met haar moeder Eveline runt ze de zaak, die gelegen is tussen de weilanden. Ze vertelt: “Al in het begin van de herfst bedenken we het programma voor de feestdagen. We betrekken onze medewerkers daar altijd actief bij: wie heeft een leuk idee, wie wil wat doen? Dit jaar luiden we de kersttijd in op zaterdag 23 december, met een winterbarbecue en foute kerstoutfits. Op zondag zijn we standaard dicht en ook beide kerstdagen zijn we gesloten. De eerste jaren waren we wel open, maar onze klanten hebben toch vaak andere plannen. En zo kunnen wij en onze medewerkers tijd doorbrengen met familie. In de dagen daarna zijn ze gelukkig vaak beschikbaar, dus we hoeven geen tijdelijk personeel in te zetten.”

Afbeelding
’t Speuldje

 

Tapas-snackbar arrangement

Tussen kerst en oudjaar staan er ook volop activiteiten op stapel: “We gaan oliebollen en appelbeginets verkopen in samenwerking met een bakker uit een dorp verderop. Dat loopt storm, te meer omdat in het dorp nergens anders oliebollen verkrijgbaar zijn. Verder zullen we net als vorig jaar waarschijnlijk weer een pubquiz en een bingo organiseren met een tapas-snackbar arrangement: een soort borrelplank met verschillende soorten borrelsnacks, waaronder Borrelmaatjes® en bitterballen van Ad van Geloven. Succes verzekerd!”   

Afbeelding
’t Speuldje

 

Back-to-basic

Met het feestelijke programma trekt ’t Speuldje extra klandizie en zodoende meer omzet: “Het is een leuke manier van klantenbinding en het helpt om onze buurthuisfunctie te versterken,” aldus Van den Broek. Ze merkt dat klanten in deze periode, na de overdaad van kerst, de menuutjes overslaan en gaan voor een back-to-basic maaltijd: “In de winter bieden we ook daghappen zoals zuurkool en boerenkool. Maar na kerst zijn een lekker frietje en simpele maar goede snacks, zoals de Laan Draadjesvleeskroket en van de frikandel van Van Lieshout, vaak extra populair.”   

Zowel in de zaak (met posters) als op social media worden de eindejaarsactiviteiten aangekondigd: “Onze dorpsgenoten weten inmiddels wel dat ze in deze periode bij ons terecht kunnen voor gezelligheid. Maar een beetje extra reclame maken kan nooit kwaad.” De ultieme eindejaarstip van Van den Broek aan andere ondernemers laat zich raden: “Zit niet stil. Deze periode leent zich perfect om jezelf in de kijker te spelen.”