35 artikelen gevonden

De beste borrelbox

Borrelen blijft voorlopig een thuisactiviteit, al dan niet met vrienden of collega’s op een schermpje. Om het een beetje op te leuken, bestellen steeds meer mensen een borrelbox. Hoe zorg je ervoor dat jouw borrelboxen bij proostend Nederland op de keukentafel belanden?

De kansen van een dark kitchen

Dark kitchens, waar alleen gekookt wordt voor maaltijdbezorging, waren voor corona al in opkomst. Wat niemand had kunnen voorzien, is dat heel veel Nederlandse horecazaken het afgelopen jaar noodgedwongen (tijdelijk) veranderden in zo’n ‘virtueel restaurant’. Maar wat is een ghost kitchen of dark kitchen precies? Wat is de toekomst van dit verdienmodel? En voor wie is het interessant?

2021 in trends én tips

Ook in 2021 blijven mensen eten bestellen en neemt de vraag naar plantaardige opties in restaurants toe. Welke trends gaan (en blijven) we verder zien? En hoe kun je daar nú slim op inspelen?

5 tips om topreviews te krijgen

Goede recensies zorgen voor nieuwe gasten. De meeste mensen checken immers de reviews van een restaurant voor ze er bestellen. En een hoge beoordelingsscore zorgt voor een hoge ranking op bezorgplatformen. De vraag is dus: hoe zorg je ervoor dat blije gasten vijfsterrenreviews schrijven op die platformen?

Waar moet je rekening mee houden bij het samenstellen van een afhaalmenu?

Online bestellen en afhalen zit dit jaar flink in de lift. Een afhaalmenu samenstellen is dus een bijzonder slimme zet. Maar simpelweg je volledige vaste menu aanbieden is niet altijd de beste optie. Dat komt vaak duurder uit en niet elk gerecht is geschikt om mee te nemen. We leggen je uit waar je op moet letten bij het aanbieden van afhalen en thuisbezorging als eetcafé, cafetaria of restaurant en hoe je het ideale menu samenstelt.

Hoe kom je hoog in de zoekresultaten bij een bezorgplatform?

Besluit je je bezorging- of afhaalservice via een groter platform (zoals Thuisbezorgd of Deliveroo) aan te bieden, dan bereik je ook vaak een groter publiek. Maar hoe krijg je jouw zaak onder de aandacht van die potentiële gasten? Door hoog in de zoekresultaten van die platformen te verschijnen! Hier zijn een aantal tips om jou daarbij te helpen.