22 artikelen gevonden

Praktische en creatieve tips voor afhalen en bezorging

Helaas is de tweede lockdown een feit en is het weer tijd om creatief ondernemerschap te tonen. Om toch omzet te maken, kun je starten met afhalen en/of bezorgen. Misschien was je er tijdens de eerste lockdown al mee gestart. Maar wat is nu precies belangrijk wanneer je gaat starten met bezorging?

6 communicatietips in tijden van corona

Tegenwoordig kan je als horeca of cafetaria ondernemer niet meer zonder social media, zeker in deze extra weken van gedwongen sluiting is het van belang om goed met je vaste gasten te blijven communiceren. Social media is dé tool om jouw gasten te bereiken en op de hoogte te houden.

5 tips om te starten met online bestellen & bezorging

Ben je aan het overwegen om ook voor jouw cafetaria, broodjeszaak of horecazaak online bestellen mogelijk te maken? Of wil je ook met thuisbezorging starten gezien de huidige omstandigheden, maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen?

3 tips om je gasten iets anders te laten proberen!

Vaak bestellen gasten in de cafetaria dezelfde snack en de gezinszak friet. Wist je dat zelfs 7 op de 10 gasten standaard met het ‘lijstje’ van thuis besteld? Hoe krijg je gasten zover eens wat anders te bestellen dan de frikandel en kroket? Voor meer dan de helft van de gasten is ‘het onbekende’ een drempel om een nieuwe snack in de cafetaria te bestellen.

Lang leve de kroket! Tips om de krokettenomzet een extra boost te geven.

Op vrijdag 9 oktober is het weer Nationale Krokettendag! Dé dag om de kroket extra in de spotlight te zetten. Om ervoor te zorgen dat er nog meer kroketten verkocht worden dan op een normale vrijdag, hebben we een aantal tips voor zowel cafetaria als horeca op een rijtje gezet. Met deze tips zal je de krokettenomzet een extra boost kunnen geven.

Afhalen en bezorgen laten een groei zien door Corona

Sinds het coronavirus is er een forse stijging in het bezorgen en afhalen van maaltijden. In de eerste twee weken van de lock down werd er zelfs een stijging van 25% in afhalen gerapporteerd en bezorgen groeide met 75% (Out-of-Home Shopper Monitor en Datlinq).