Na een lange periode waarin het bedrijf aanzienlijk is gegroeid (omzet 240 miljoen euro), maakt een aantal directieleden (CEO Peter Doodeman, CFO Christiaan van Tilburg en Directeur Marketing & Innovatie Marcel Joosten) plaats voor interne opvolging. De snackfabrikant is onder leiding van de huidige directie in de afgelopen tien jaar sterk ontwikkeld. De retailomzet van Mora in Nederland is vrijwel verdubbeld, Retail en Foodservice in België is fors gegroeid, het premium merk de Bourgondiër is goed op de kaart gezet en er is een heel gezonde private label business ontwikkeld samen met klanten. ‘We zijn ontzettend trots op wat we met Van Geloven bereikt hebben de afgelopen tien jaar. Wij geven nu graag het stokje over aan overwegend mensen uit onze eigen organisatie en vertrouwen erop dat zij het bedrijf binnen en buiten de Benelux nog weer een stap verder zullen brengen”, aldus Doodeman.   

Van Geloven is de afgelopen jaren enorm gegroeid en geprofessionaliseerd. Er werd volop geïnnoveerd en de fabrieken worden binnen de operatie Footprint omgevormd tot meer gespecialiseerde fabrieken. Hiermee wordt de capaciteit vergroot en wordt toegewerkt naar een toekomstbestendige supply chain. Ook werden twee opvallende acquisities, die van Royaan en Swinkels, succesvol geïntegreerd. Hiermee versterkte Van Geloven haar positie op de markt nog verder. Deze gezonde basis motiveerde McCain om Van Geloven vier jaar geleden te kopen, zodat ze naast aardappelproducten ook een appetizer business in Europa konden opstarten. Inmiddels worden via de samenwerking met McCain veel producten in met name het appetizer segment (fingerfood snacks), aan diverse grote ketens binnen en buiten Europa verkocht. Van Geloven acteert hierbij overigens als zelfstandig bedrijf binnen McCain en zal dat de komende jaren ook blijven doen.

Opvolging uit eigen geleding

In goed onderling overleg en ruim van te voren gepland zal de huidige directie grotendeels vernieuwd gaan worden met overwegend mensen uit de eigen geleding. De vertrekkende directieleden gaan allen hun carrière voortzetten buiten Van Geloven.
CEO Peter Doodeman zal opgevolgd worden door Jan Aaltzen Linde (de huidige Directeur Verkoop en Logistiek) die zijn stokje overdraagt aan Arno van Thuijl (de huidige Sales Manager Retail Benelux). CFO Christiaan van Tilburg krijgt opvolging van Ruth Triki (de huidige Group Finance Manager) en directeur Marketing & Innovatie Marcel Joosten zal worden opgevolgd door Mieke De Laat (de huidige Marketing Manager België). COO Focco van der Valle heeft begin 2019 Art van Tienhoven al opgevolgd. Hij was voorheen onder andere Site Manager van fabriek in Tilburg. De functie van HR directeur wordt ingevuld per 1 november, hier zal in oktober over gecommuniceerd worden. De nieuwe CEO Jan Aaltzen Linde kijkt uit naar zijn nieuwe job. ‘De nieuwe directieleden zijn allemaal al jaren actief in de organisatie en dat maakt dat we samen met onze mensen en klanten het succesvolle Van Geloven weer naar een next level kunnen brengen’, aldus een enthousiaste Linde.

Profielschets nieuwe directieleden

Jan Aaltzen Linde begon zijn carrière bij Nielsen marketresearch waarna hij de overstap maakte naar Douwe Egberts. Na diverse senior salesposities bij Douwe Egberts Retail en Out of Home en de rol van Commercieel Directeur Trade en Horeca bij hetzelfde bedrijf, maakte hij in 2012 de overstap naar van Geloven als Directeur Verkoop en Logistiek.

Arno van Thuijl startte zijn carrière bij Albert Heijn en maakte na 7 jaar food-retail de overstap naar fabrikantzijde. Hij werkte in commerciële functies bij Gillette, Henkel en Reckitt Benckiser en startte in 2006 zijn eigen bedrijf van waaruit hij op interim basis onder meer senior sales posities bekleedde bij onder meer Danone, Nutricia, Iglo en Ferrero. Zo is hij in maart 2017 ook gestart bij Van Geloven.

Ruth Triki is momenteel Group Finance manager bij Van Geloven en verantwoordelijk voor Accounting & Financial planning van de groep. Ruth studeerde Economie aan de Universiteit van Hasselt en startte in 2001 haar carrière bij Deloitte. Vervolgens trad ze in dienst bij Unilever als business controller bij de snackdivisie. Bij de verkoop van de snack business aan Egeria (private equity) maakte ze de overstap naar Van Geloven waar ze tot nu diverse financiële managementfuncties bekleedde.

Mieke De Laat is met haar jarenlange ervaring geen onbekende binnen Van Geloven. Ze heeft diverse marketingposities vervuld bij zowel de Belgische als Nederlandse organisatie. Zo heeft ze de nodige ervaring en expertise kunnen opbouwen  op gebied van Communicatie, Innovatie en Branding.  De laatste 3 jaar heeft ze zich als Marketing Manager België, gecombineerd met de eindverantwoordelijkheid van Mora binnen het Foodservice kanaal in Nederland, vooral geconcentreerd op een duurzame business groei door channel verbreding in Food Service. Ook heeft ze de basis gelegd voor meer harmonisatie en synergie tussen de twee landen en de diverse kanalen.